La policia deté dos homes per diversos furts i tinença de drogues

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La policia va detenir dissabte passat dos homes de no residents de 38 i 42 anys, com a presumptes autors dels delictes de furts, associació il·lícita i tinença de droga, a més de lesions, segons la publicació del diari Bon Dia.

A les 14:28 hores els agents van ser requerits pels empleats d’una òptica ubicada a Andorra la Vella, ja que un home havia sostret diverses ulleres de sol i en ser interceptat al carrer per un dels empleats, aquest li ha donat un cop de peu a l’alçada del pit. Controlada la persona en qüestió i posteriorment el seu acompanyant, així com el turisme d’ambdós, es va procedir al comís de quatre ulleres de sol, dos cartrons de tabac, tres samarretes i una bossa de cartró folrada per evitar els sistemes d’alarma dels establiments.La mercaderia procedia de tres establiments diferents d’Andorra la Vella i està valorada en 964 euros de preu de cost. També en efectuar el registre al turisme, es van decomissar 0’9 grams de cocaïna. Aquestes van ser dues de les 24 detencions efectuades durant la setmana passada.

També van ser detingudes cinc persones per delictes contra la salut pública. Així, la matinada del dia 6 a La Massana els agents van detenir un resident de 29 anys per possessió de 0’6 grams de cocaïna. El mateix dia 6 a la tarda, a la frontera del riu Runer, el detingut va ser un home no resident de 36 anys, com a presumpte autor d’introducció d’estupefaent i conducció sota els efectes de drogues. El detingut accedia al Principat conduint un turisme particular, comís de 1’5 grams de cocaïna. Tanmateix se li efectua una prova de tòxics salivar que dona un resultat positiu.

Encara el dia de Reis a la nit i també a la frontera del riu Runer, un home no resident de 24 anys va ser detingut com a presumpte autor d’introducció d’estupefaents i conducció sota els efectes de droga. El detingut accedia al Principat conduint un turisme particular a l’interior del qual es troben 5 pastilles d’èxtasis i 0’6 grams de CBD (derivat de la marihuana). A més se li efectua una prova de tòxics salivar que dona un resultat positiu.

El dia 7 van ser detingudes dues persones, un resident de 24 anys a Canillo per possessió de 0’2 grams de cocaïna i un home no resident de 23 anys a la frontera del riu Runer, com a presumpte autor d’introducció d’estupefaents. El detingut accedia al Principat de passatger d’un turisme particular. Se li van comissar 0’4 grams de ketamina i 2’3 grams d’haixix.

D’altra banda, els agents també van procedir el dimecres 6 de gener a la detenció a Escaldes-Engordany d’un resident de 46 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral, i contra l’honor -àmbit domèstic-. Els agents van ser requerits en un domicili particular per part d’una dona per una desavinença amb la seva exparella que va derivar en una agressió del detingut envers la requeridora.

Finalment, pel que fa als delictes contra la seguretat del trànsit, destaca la detenció dissabte d’un home no resident de 29 anys amb una taxa de 2,05 g/l; la d’un resident de 62 anys a la una de la matinada del dia 4 i amb una taxa d’1,71 g/L; la d’un altre home no resident a les dues de la matinada del dia 6 i amb una taxa d’1,46 g/l, i la d’un resident de 29 anys a la una i mitja de la matinada d’aquest diumenge amb una taxa d’1,15 g/l i un resultat positiva a la prova de tòxics salivar.