La Policia d’Andorra destapa una estafa piramidal d’abast internacional

La Policia d’Andorra ha arrestat una veïna del Principat de 51 anys per un presumpte delicte d’estafa d’abast internacional amb centenars de perjudicats a França i Bèlgica.

La investigació va arrencar a mitjan gener, quan es va interposar la primera denúncia al Principat, segons ha informat aquest divendres la policia andorrana en un comunicat.

Les informacions de la Policia d’Andorra apunten que el presumpte frau “podria ascendir a més de tres milions d’euros”, i la detenció s’emmarca en l’operació Top, sota la direcció de l’autoritat judicial, i la investigació continua oberta.

ESCORCOLLS

La detenció es va dur a terme dimecres, quan també es van practicar dos escorcolls: un al domicili de la detinguda i un altre a la seu social d’una empresa de viatges.

Durant l’escorcoll del domicili, els agents van intervenir diversa documentació, aparells electrònics i un vehicle d’alta gamma, i en l’empresa es va requisar més documentació i ordinadors.

La policia andorrana atribueix a la detinguda un presumpte delicte contra el patrimoni “per la presumpta comissió d’una estafa qualificada d’estructura piramidal amb persones damnificades tant al Principat com a l’estranger”.