La ministra Maria Ubach es reuneix amb el president de l’Assemblea General de les Nacions Unides

La trobada va tenir lloc al despatx d'Abdulla Shahid a l’ONU

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va mantenir ahir dimarts a la tarda una reunió bilateral amb el president de la 76a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, Abdulla Shahid. La trobada, que es va celebrar en el marc de la 76a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides –que se celebra al llarg d’aquesta setmana a Nova York (Estats Units d’Amèrica)– va tenir lloc al despatx de Shahid a l’ONU.

Durant la trobada, ambdós van tractar els temes prioritaris del mandat d’Abdulla Shahid com és el cas de la lluita contra el canvi climàtic, la igualtat de gènere, la promoció de la joventut i la recuperació del pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

Precisament, la ministra Ubach va posar en relleu que aquestes qüestions també són prioritàries i estratègiques per al Govern d’Andorra. De fet, Maria Ubach li va oferir el suport del Principat d’Andorra per implementar aquestes prioritats.

Ubach es troba amb el ministre d’Afers Exteriors d’Hondures i amb l’enviada especial del secretari general de l’ONU per la temàtica d’infants i conflictes armats

L’agenda de treball de Maria Ubach en el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides també inclou un seguit de trobades bilaterals amb alts representants d’altres països, així com d’organismes multilaterals.

Aquest dimecres al matí –hora local de Nova York–, Ubach ha mantingut una reunió bilateral amb el ministre d’Afers Exteriors d’Hondures, Lisandro Rosales. Durant la trobada, ambdós ministres han celebrat el 25è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre Andorra i Hondures.

A més, Rosales ha felicitat Andorra per l’organització de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, que es va celebrar a Soldeu el mes d’abril d’enguany. El ministre hondureny també s’ha interessat per l’estat de les negociacions de l’Acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea.

Finalment, Lisandro Rosales ha mostrat interès pel model educatiu andorrà i per la resposta que el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior va articular davant de les dificultats de la pandèmia, com és el cas de l’ensenyament telemàtic.

D’altra banda, la segona reunió que Ubach ha mantingut fins al matí d’aquest dimecres –hora local de Nova York– ha estat amb l’enviada especial del secretari general de l’ONU per la temàtica d’infants i conflictes armats, Virginia Gamba. En la trobada, que s’ha celebrat telemàticament, Gamba ha agraït el suport d’Andorra a l’oficina que ella mateixa presideix. Alhora, la reunió ha servit per conèixer l’estat de les accions de l’oficina de Virginia Gamba, especialment, en el marc de la pandèmia.