La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, visita el nou prefecte d’Occitània, Pierre-André Durand

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, s’ha desplaçat aquest  dijous a Tolosa per trobar-se amb el nou prefecte d’Occitània, Pierre-André Durand.  Ubach ha anat acompanyada de l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva  Descarrega, i del director del departament d’Afers Bilaterals i Consulars del  ministeri, Andreu Jordi.  

La reunió ha servit per fer establir un primer punt de contacte amb el nou mandatari  i tractar la cooperació transfronterera entre ambdós territoris, que s’articula a través  del Diàleg Transfronterer Andorra–Occitània. Enguany la jornada celebrarà la seva  setena edició a Tolosa durant la tardor. En aquest sentit, ministra en funcions ha  informat Durand dels avenços en el marc dels diferents grups de treball específics  d’agricultura i l’alimentació, cooperació duanera i policial, cultura, economia circular  i ensenyament superior.  

Ubach ha posat especial èmfasi en l’excel·lent col·laboració en l’àmbit de la salut,  que va fer possible la signatura del conveni de cooperació sanitària entre ambdós  països ara fa unes setmanes. Així mateix, ambdós s’han emplaçat a continuar  treballant per a la constitució d’un nou grup de treball de cooperació econòmica, tal com van acordar en la darrera edició del diàleg el cap de Govern, Xavier Espot,  l’ex prefecte Étienne Guyot i el representant de la Regió d’Occitània, Fabrice de  Comarmond.  

La trobada d’avui dona continuïtat a la trucada telefònica que el cap de Govern,  Xavier Espot, va mantenir amb el Prefecte d’Occitània fa unes setmanes. Es preveu  que aquest es pugui desplaçar a Andorra al juliol, un cop constituït el nou Govern,  per participar en la sessió preparatòria de la pròxima edició del diàleg.