Diumenge, 14 de juliol de 2024
És notícia

Neix el SAM, el festival Sant Antoni Música de la Massana

Avatar photo

Es presentaran els videoclips “Dones d’Aigua i Plou, nominats a diversos premis internacionals

El Comú de la Massana referma la seva voluntat de ser una plataforma per als músics del país, amb l’organització d’un nou festival de música: el SAM, Sant Antoni Música.

Com ha explicat el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné, la idea és que el SAM tingui lloc cada any per Sant Antoni, el 17 de gener, però en aquesta primera edició s’ha ajornat a causa de la situació sanitària, amb mesures que limitaven l’aforament. “És un gran descans i una gran satisfacció poder per fi programar sense estar pendents de l’aforament”, assegura el conseller.

Forné ha remarcat que l’esperit del SAM és poder ser una porta d’entrada per als joves artistes del país, ja que el Comú de la Massana aposta per posar els seus escenaris a disposició del talent local. El Sant Antoni Música és un festival local i d’àmbit nacional, que pretén promoure la creació pròpia dels artistes locals, prioritzant les novetats. A més, també vol introduir artistes internacionals per obrir una finestra a l’exterior.

Justament, el coordinador del SAM, Juli Barrero, ha remarcat la connexió entre dos dels artistes del cartell: el reconegut cantautor català, Albert Fibla, que apadrina la primera edició del SAM, i la joveníssima artista debutant, Helena Marsol, que tot just inicia el seu camí en el món de la música i que serà la cap de cartell.

Barrero assegura que “pot semblar una proposta arriscada encetar el cartell amb una jove promesa, però estem parlant d’un talent emergent amb unes capacitats de projecció enormes”. Marsol actuarà el dissabte, 26 de febrer, a les 15.30 h, i Fibla la seguirà, a les 17h. Entremig hi haurà un festival de disfresses i una xocolatada popular, batejada amb el nom de “Les postes d’en SAM, ja que el Comú ha volgut crear sinèrgies entre el SAM i la
programació de Carnaval.

La tercera proposta (dissabte, a les 18.15 h) arriba de la mà de Júlia Amor i la seva música electrònica, un talent emergent que ja s’està fent un nom a l’escena underground i que presentarà els seus nous temes.

També pujarà a l’escenari de les Fontetes el mateix Juli Barrero, amb els The Hot Pockets (dissabte, 19 h), que després de ser nominat com a artista revelació als premis Enderrock, ara està rebent el reconeixent internacional, juntament amb el director Héctor Romance, pels seus videoclips “Plou a la Massana” i “Dones d’Aigua” (amb tres premis al International Music Winter Awards” de Budapest.

Just abans de la seva actuació es projectaran en primícia els dos videoclips, que en aquests moments estan nominats al Rome Music Awards, el Lift-Off Global Network de Londres i a l’Indian World Film Fest.

Barrero ha volgut posar en relleu el paper de les corals dins aquest festival. “El SAM vol ser inclusiu i obert al poble i la millor manera és donar cabuda a les formacions col·lectives, enguany, amb dues corals molt potents: l’Orfeó Andorrà i el Cor de Rock d’Andorra”. Serà diumenge 27, a les 12 i les 12.30 h respectivament.

Les actuacions es tancaran diumenge, 27 de febrer, a les 13 h, amb Joan Acoustic Simulator, l’artista Joan Hernández, que presentarà temes propis d’estil rock en format acústic. L’acompanyarà Lucas Barreiro, que també és guitarrista de Four Flags.

A part dels concerts, al SAM també hi tenen cabuda altres accions de descoberta de la música. En aquesta primera edició s’ha programat una xerrada-demostració d’instruments medievals a càrrec de Sergio González, un dels músics i divulgadors de la viola de Roda. El seu treball en el camp de la divulgació és reconegut arreu del món.

Com han remarcat els organitzadors, el SAM neix de forma molt humil però amb una clara vocació de continuïtat i d’esdevenir el primer esdeveniment musical de l’any en el calendari nacional, ja se celebrarà al gener, per Sant Antoni.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

13 + 19 =

Notícia anterior

Solsona manté un horari d’atraccions sense llum ni sorolls per Carnaval per als infants hipersensibles

Notícia següent

Salou accepta se sotmeti a votació el Pla Urbanístic del Hard Rock

Notícies relacionades