La Serenalla s’inaugura amb una gran rebuda per part del públic

Del 15 al 18 de juliol, al parc del Prat Gran de la Massana

La cònsol de la Massana, Olga Molné, ha tallat la cinta inaugural de la Serenalla Market, acompanya de la resta de l’equip comunal i també d’autoritats nacionals.

Molné ha afirmat que la Serenalla és un espai obert a tothom, que vol fomentar la convivència, la creativitat, el benestar i la diversió, tot això d’una forma sostenible. Abans de l’hora d’obertura, ja circulaven pel recinte els visitants d’aquesta tercera edició de la Serenalla. Els responsables dels estands s’han mostrat satisfets amb la bona acollida de la jornada inaugural mentre que molts visitants feien arribar les seves bones impressions sobre la qualitat dels productes exposats, la distribució dels espais i l’oferta del mercat.

La Serenalla compta amb una vintena d’operadors comercials amb productes artesanals i de proximitat, performances artístiques, espais gastronòmics i zones de pícnic, solàrium, cinema a la fresca, concerts i l’Àgora.

Durant la primera jornada ja hi ha hagut un taller de construcció de maquetes en 3 D i una performance artística, “Silhoutte”, que combina dibuix i dansa corporal, amb Martexu i Emma Regada, a més del concert amb The Swing Girls i cineme a la fresca.

Un dels actes centrals ha estat el debat a l’espai Àgora, sobre agricultura sostenible, en què s’han pogut conèixer les experiències d’emprenedors en matèria d’agricultura regenerativa i de recuperació de materials tradicionals. A més, la ministra de Medi Ambient, ha exposat les polítiques de Govern per acompanyar i ajudar els agricultors. Per la seva banda, el conseller de Turisme de la Massana ha exposat les accions de suport als productors locals. Una de les conclusions de la taula rodona ha estat que el canvi de model ha de provenir de l’esforç conjunt dels agricultors, les administracions i també els consumidors, que s’han d’involucrar en el repte.

L’Àgora és un dels elements diferenciadors d’aquest esdeveniment multidisciplinar, amb temes com la reactivació econòmica, la veu ciutadana a les institucions, l’emprenedoria sostenible i la salut i el benestar.

La programació de la Serenalla és molt àmplia i diversa, cosa que permet al visitant gaudir-ne cada dia, vivint noves experiències. Els organitzadors han dissenyat un protocol molt acurat per prevenir el contagi, com el sentit únic a la zona de parades, la creació de cinc zones separades per consumir els productes gastronòmics amb separació i material per a la desinfecció o la limitació dels participants als tallers.

L’espai per als concerts clourà enguany a les 22 h, adaptant-se a la normativa decretada pel Govern. La festa final, el diumenge, anirà a càrrec dels dj André Vicenzzo&John Holt.