Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

El Comú de la Massana continua invertint en l’eficiència de l’enllumenat públic

Avatar photo

En el darrer any, el Comú de la Massana ha intensificat els treballs de millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic. Després de portar a terme diverses accions, renovant els llums de diverses zones de la parròquia, ara es tirarà endavant una nova campanya de canvi de llums de vapor de sodi per leds. La partida aprova en la sessió de Consell, de 141.500 €, inclou altres intervencions com la reposició dels projectors del túnel d’Arinsal, la renovació dels quadres elèctrics per poder fer diferents esdeveniments i també la compra de nous fanals. Recordem que amb la introducció de millores a la xarxa d’enllumenat públic s’està aconseguint un estalvi important d’energia, al voltant del 30% respecte l’any anterior.

La cònsol major, Olga Molné, ha remarcat que els leds que s’instal·laran des d’Erts en amunt (Arinsal, Xixerella i Pal) seran de color ambre, ja que estan dins de la zona d’influència del projecte Starlight.

Justament, el conseller de Cultura, Guillem Forné, ha avançat que la temàtica del nou projecte de Nadal seran les estrelles. En la sessió d’avui s’ha aprovat un suplement de crèdit de 40.000 € per fer front a aspectes tècnics de l’acció nadalenca, que aviat es donarà a conèixer.

En la mateixa sessió també s’ha aprovat una partida de 180.000 € per continuar fent el manteniment de la xarxa d’aigües, que inclou la reparació de fuites, el canvi de reixes o qualsevol treball de reposició a la xarxa.

D’altra banda, s’han aprovat suplements de crèdit destinats a les obres que s’estan fent d’ampliació i embelliment de la carretera de Sispony i per instal·lar un gestor de cues al departament de Tràmits.

Convenis a punt per signar

El ple del Consell ha donat llum verda a la signatura del darrer conveni per poder construir el tram del nou vial que pertoca al Comú de la Massana. Per tant, el Comú de la Massana ja haurà signat els convenis amb la totalitat de propietaris i faltaran els convenis relatius al tram que construirà el Govern. Es preveu que estigui tot tancat abans de finals d’any.

L’antic pi es transformarà en escultura

Un altre dels punts aprovats avui ha estat el projecte de realitzar una escultura amb la base del tronc del pi de davant l’Església, que es va haver de tallar pel risc de caiguda. El conseller de Medi Ambient ha afirmat que “era un arbre emblemàtic, ja que portava al mateix lloc al voltant de 250 anys. Per la gent de la Massana era molt significatiu i per això ara volem fer-ne una escultura amb el propi tronc, ja que d’aquesta manera el pi continuarà sent present a la vida dels massananecs”.

L’escultura anirà a càrrec de l’artista Jordi Ricard, especialitzat amb talla de fusta, que crearà una escultura amb temàtica escolar, ja que el pi està situat al carrer Major, per on passen els infants per anar a l’escola.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 + 14 =

Notícia anterior

Més de mig miler de persones celebren els 10 anys d’Oncolliga Blanes amb una animada festa d’aniversari

Notícia següent

PSC i ERC s’abstindran en la llei que demana prohibir els correbous

Notícies relacionades