La cursa popular Illa Carlemany esdevé una campanya de promoció dels hàbits saludables

Amb motiu de la situació sanitària actual, enguany no hi haurà una nova edició de la Cursa popular Illa Carlemany del dia de l’esport per a tothom.  Tot i així, seguim promovent l’activitat física com a hàbit saludable i s’organitzarà una Campanya Nacional on participen els Ministeris de Cultura i Esports, Afers socials, Joventut i Igualtat, de Salut, els comuns de les 7 parròquies, associacions de col·lectius vulnerables, entitats esportives i empreses privades que formen el Clúster d’Esports. Sota el lema ‘Mou-te per la teva salut’ s’organitzaran diverses activitats entre el 20 de setembre i el 3 d’octubre.

A més, s’incideix en el vessant de la diversitat i la inclusió, ja que s’ha comptat amb les associacions de persones amb discapacitat per dur a terme diverses propostes. La proposta és que la gent se sumi a la vida saludable amb les diferents activitats que s’organitzen des de tots els àmbits i, per continuar amb la tradició, participar a la marxa popular de 3 quilòmetres que aquest any organitza cadascuna de les 7 parròquies durant el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre.

Pel preu d’un euro es pot aconseguir la samarreta i mascareta commemorativa i tots els diners recaptats es destinaran íntegrament per col·laborar amb les associacions de col·lectius vulnerables i amb risc del país. La consellera de Turisme i Esports, Diana Sánchez ha assistit a l’acte de presentació celebrat a Andorra la Vella amb la presència també de dues ministres i una secretària d’Estat.