‘La cultura no s’atura’ ofereix més de 15 noves activitats el mes de gener

Es podran gaudir de diferents propostes culturals arreu del país

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Les activitats del programa La cultura no s’atura es reprenen aquest mes de gener amb una oferta completa i diversa. Durant cada setmana, i especialment durant els caps de setmana, es podran gaudir de diferents propostes culturals arreu del país.

Música

El calendari musical de La cultura no s’atura s’estrena amb quatre cites que donen veu a diferents tipus d’expressions musicals.

El 14 de gener, el rock de Komanem tornarà a omplir l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria per presentar el seu darrer treball discogràfic ‘Nits en blanc’.

El 15 de gener, els patinadors i assistents del Palau de Gel de Canillo podran gaudir del blues clàssic amb tocs d’humor dels Schuffle Express en un concert per a tots els públics.

El guitarrista David Sanz interpretarà la música dels mestres del Renaixement en un diàleg íntim amb les pintures romàniques de Santa Coloma; serà a l’Espai Columba el 16 de gener.

La darrera cita, el dissabte 29, és una proposta per descobrir tot l’univers sonor del saxòfon amb Efrem Roca i el piano de Míriam Manubens, que repassaran un repertori ple de petites joies de tots els temps.

Lletres

Per primera vegada s’oferirà, dins del marc La cultura no s’atura, una activitat en format de ruta literària. Els amants de la darrera obra d’Iñaki Rubio, ‘Morts, qui us ha mort?’ tindran l’oportunitat de descobrir els escenaris reals que s’amaguen darrere la història de l’última execució a Andorra, en un trajecte que sortirà d’Andorra la Vella i anirà fins a Canillo. Es farà els dies el 22 i el 29 de gener.

El programa d’activitats literàries es completarà, el 26 de gener, amb el debat ‘A Andorra també matem’ en què els autors ​​Ludmila Lacueva, Núria Gras, Àlex Puig, Albert Ginestà i Xavier Albert parlaran de les novel·les de gènere negre escrites a Andorra.

Audiovisuals

En l’àmbit audiovisual destaca l’homenatge a Rosa Mari Sorribes que tindrà lloc el 20 de gener. L’acte vol posar en relleu la carrera cinematogràfica de Rosa Mari Sorribes i el seu paper com a pionera de la ficció nacional. A més, es projectarà el film ‘La perversa carícia de Satan’ que va produir amb el director Jordi Gigó.

El dijous 13 s’estrenarà el nou curtmetratge del director Josep Pozo, ‘PlasticKiller’, una comèdia que combina el gènere negre i la ficció i que compta amb la presència de l’humorista José Mota en un dels papers principals.

Una altra interessant proposta dins l’àmbit audiovisual és la instal·lació ‘Sents Neu’, de Lluís Casahuga. Una activitat interactiva per gaudir en família que tindrà lloc a Canillo el dissabte 22.

Arts escèniques

Dansa i un espectacle familiar donen el tret de sortida a les activitats d’arts escèniques del programa La Cultura no s’atura. El 21 de gener, ‘Por i desig’, de Líquid Dansa, oferirà un espectacle en què la dansa, el moviment, el gest i el text com a llenguatge escènic serveixen per reflexionar sobre la por i el desig.

Per acabar el mes, el 30 de gener, grans i petits es podran divertir amb l’espectacle familiar ‘Clementina”’, una nena a qui li agrada viure mil aventures i anar sempre despentinada.

Arts plàstiques

Tres artistes en tres propostes en formats diferents. L’escultor i artista autodidacta Ángel Calvente obrirà les portes del seu taller del dijous 13 en una visita guiada per a tots els qui vulguin conèixer la seva obra de primera mà.

Sergi Mas és un dels artistes de referència del nostre país. La presentació del llibre de fotografies ‘Sergi Mas. Comiat diferit’, de l’artista emergent Laura Gàlvez, li retrà un merescut homenatge. Serà el dijous 21.

Finalment, el 27 de gener, s’inaugura la nova exposició de Joan Xandri. ​​A ‘Pervivència’, l’artista reflexiona sobre la nostra relació amb la natura a través d’un element central: el bosc.

Totes les activitats tindran lloc amb el seguiment estricte de les mesures de protecció establertes pel Ministeri de Salut en cada moment. Podeu adquirir l’entrada, encara que sigui gratuïta, a través del portal de cultura.