fbpx

La candidatura Enclar crearà un parc natural a la vall d’Enclar

Avatar photo

Una de les prioritats d’Enclar és la protecció dels espais naturals d’Andorra la Vella. Per això impulsarà la creació d’un parc natural a la vall d’Enclar. Això permetrà preservar la biodiversitat de la zona i posar en valor el patrimoni natural de la parròquia.

“Volem protegir la vall d’Enclar fent un parc natural”, ha declarat el número tres de la candidatura, Jordi Cabanes, que ha explicat que aquesta “és una zona de reserva de caça i un indret molt important de pas d’aus migratòries, per això ho volem protegir”.

Jordi Cabanes ha exposat que el parc natural se centrarà a la vall d’Enclar. Es milloraran els accessos i s’estudiarà la possibilitat de col·locar-hi miradors i circuits interpretatius.

Protegir els espais naturals també demana millorar la gestió forestal de la zona de la Comella i el bosc de Solobre. “Ara mateix tenim un bosc estressat, homogeni. Hem de millorar la biodiversitat i així també millorarem la gestió amb relació als incendis”, ha afirmat Jordi Cabanes.

Davant d’això es projecta augmentar la partida pressupostària per a la gestió forestal de la parròquia i impulsar la neteja comunitària dels boscos, creant lots de llenya per als residents a Andorra la Vella.

Tal com ha explicat el candidat, l’aprofitament de la llenya per a ús privat és una fórmula òptima que permet la neteja de les zones boscoses. El funcionament passaria perquè les empreses de gestió forestal assumissin les tasques de neteja. Els lots de llenya neta es deixarien al mateix bosc on els veïns els podrien recollir. L’accés a aquests lots es faria a través d’un sorteig o una forma encara a determinar.

Enclar també aposta perquè la zona boscosa de la Comella sigui declarada reserva natural per poder augmentar-ne les mesures de protecció i garantir-ne una millor conservació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tàrrega enceta la 24a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals

Notícia següent

“Som una societat que tenim els gossos al sofà i els avis a la residència”

Notícies relacionades