Josep Maria Cabanes s’imposa a les primàries liberals per un vot

El candidat més conservador va obtenir 50 vots, mentre la socioliberal Judith Pallarés en va rebre 49

La pugna per encapçalar les llistes de Liberals d’Andorra s’ha tancat amb un resultat molt ajustat. El candidat més conservador, Josep Maria Cabanes, va ser el guanyador final, encara que per un estret marge.

Cabanes va aconseguir únicament un vot més que la seva contrincant, la socioliberal Judith Pallarés. El vencedor es va fer amb 50 suports, mentre que l’actual Ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat en va obtenir 49. A més, també es va comptar un vot en blanc i un vot nul.

Josep Maria Cabanes, que no es va poder votar a sí mateix perquè fa menys de sis mesos que és afiliat, torna a la primera línia política. Va formar part del govern d’Albert Pintat al Ministeri de Justícia i Interior com a membre de l’extint Partit Liberal d’Andorra (PLA), refundat en Liberals d’Andorra. De fet, el seu bagatge a un PLA que va encapçalar l’executiu és una de les seves principals reivindicacions. Al candidat guanyador no li agrada l’etiqueta de conservador i es marca com a objectiu “tornar a guanyar eleccions”.

Cabanes tindrà a més el treball de reunificar el partit, que s’ha esquerdat després del pas al costat de Jordi Gallardo. El que ha sigut líder liberal en els últims 11 anys va donar suport a Josep Maria Cabanes, tot i que en el seu discurs de comiat ha reconegut que en els últims dies “no ho hem fet bé” i espera que la nova etapa porti unitat.