Bona valoració de les Jornades de Cuina d’Hivern, que cada any organitza el Comú de la Massana durant el mes de febrer i que enguany s’han allargat fins al primer cap de setmana de març per aprofitar la bona demanda dels menús oferts pels vint-i-nou restaurants participants.
Segons les dades que han fet arribar els restauradors, s’han venut al voltant de 2.000 menús o bé plats, segons la tipologia del restaurant. A banda de l’elevat volum tant de participants com de comensals, “el punt més positiu és el treball conjunt entre el Comú i els restauradors, que permet posar en valor la cuina local i que va posicionant la Massana com una referència dins la gastronomia sostenible”, assegura la consellera Bet Rossell.
En les darreres edicions, les Jornades han introduït diferents criteris inclosos a l’estratègia de la Massana, Epicentre de la gastronomia sostenible, que promou el producte local i de proximitat, a més de les bones pràctiques a la cuina per fomentar la cuina de reaprofitament. Aquestes jornades han introduït nous elements com la diversitat, a través de la temàtica de les cuines del món, i la inclusió, amb una sèrie de vídeos per posar en valor el paper de la dona a la gastronomia.
D’altra banda, també s’ha programat una sessió de cuina a les escoles, per anar educant els infants en els hàbits sostenibles, una acció que ha tingut una bona acollida i que continuarà durant tot l’any. La pròxima sessió serà el pròxim 22 de març, a l’escola francesa de la Massana.
Els tallers de cuina de reaprofitament i de com fer una barbacoa sostenible han tingut de nou una bona acollida.