Andorra Telecom fa un balanç satisfactori de la 1a Jornada de Benestar Digital

Organitzada per Unicef Andorra i Andorra Telecom

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest matí s’ha celebrat al centre de congressos d’Andorra la Vella la primera Jornada de  Benestar Digital organitzada per Unicef Andorra i Andorra Telecom. 

Aquesta primera jornada ha comptat amb la participació d’onze entitats que treballen en l’àmbit  de la infància i la joventut al nostre país. 

La jornada s’ha obert amb una intervenció del director científic de l’estudi “Impacte de la tecnologia en l’adolescència” i professor de la Universitat de Santiago de Compostela, Antonio  Rial Boubeta qui ha destacat en l’estudi d’Andorra l’alta participació, el 70% dels adolescents  de totes les escoles del Principat, així com que els resultats de l’estudi realitzat a Andorra estan  molt alineats als resultats del realitzat a Espanya. 

Seguidament, han intervingut l’Elena Rosell i el Bernat Solanellas, alumnes de segon de batxillerat del col·legi Sant Ermengol, amb qui el professor Rial ha mantingut un diàleg distès  copsant l’opinió dels joves sobre l’ús de la tecnologia. 

A continuació cada entitat ha pogut presentar a la resta d’assistents, les activitats que està  desenvolupant en l’entorn digital. Amb aquestes intervencions ha quedat palès l’esforç que  moltes institucions dediquen a promoure aquest benestar digital dels joves i de les seves les  famílies. Iniciatives com xerrades, tallers, protocols, concursos, aplicacions, esdeveniments, són  alguns dels exemples que s’han compartit en la Jornada d’avui i que ha permès conèixer com  s’està abordant el benestar digital des d’àmbits com l’escolar, institucional, esportiu,  empresarial i social. Per a bona part dels assistents ha estat interessant conèixer dues iniciatives  digitals en el camp dels eSports que s’estan desenvolupant a Andorra i que des de l’inici han  vetllat per una bona salut digital pels joves que en formen part.  

La jornada ha conclòs amb un treball en equip per identificar quines àrees serien les prioritàries  i sobre les que s’hauria de treballar més intensament, i quins objectius poden ser compartits  per les diferents entitats.

Entre les conclusions del treball en equip destaquen la necessitat de treballar més intensament  l’educació emocional dels infants. L’Elena Rossell, alumna de batxillerat, ha afirmat que “cal que  els joves tinguin un criteri propi sobre el qual està bé i el que no”. Una altra de les conclusions  que s’han presentat ha estat la importància d’incentivar als joves a trobar un equilibri entre el  temps dedicat a les pantalles i altres activitats d’oci, així com comptar més amb la seva  participació en les iniciatives de l’ús responsable de les pantalles. Donar més suport als  progenitors, capacitant-los a través de més recursos i eines per garantir a l’entorn familiar uns hàbits saludables i segurs, també ha estat una de les conclusions del treball en equip  desenvolupat. 

Unicef Andorra i Andorra Telecom agraeixen a les entitats participants: el ministeri d’Educació  i Ensenyament Superior, el ministeri d’Afers Socials, Igualtat i Joventut, Andorra Recerca i  Innovació, el Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra, les associacions de mares i pares  d’alumnes de l’escola andorrana i de la Sagrada Família, alumnes de batxillerat de l’escola Sant  Ermengol, l’Agència Nacional de Ciberseguretat, la Policia, l’àrea de justícia juvenil, el Futbol  Club Andorra, l’Automòbil Club Andorra , el seu compromís per avançar en el benestar digital  d’Andorra.