Les inversions del 2022 van créixer en un 50% respecte el previst

Avatar photo

S’aprova la licitació de la reforma i embelliment de la plaça de la Ciutadania

El pressupost del 2022 es va aprovar per un import de 15.781.184 € i s’ha liquidat per 22.868 €. Aquesta diferència entre pressupost aprovat i liquidat correspon sobretot a suplements de crèdit que s’han anat aprovant per portar a terme diferents inversions i a l’augment dels ingressos en un 40%.

El resultat pressupostari ha estat d’un superàvit de 5.027.000 €, tot i que com ha exposat el conseller de Finances, Jordi Areny, “bona part d’aquest import es destinarà a finançar les inversions que no es van poder acabar durant el passat exercici. Per tant, el superàvit real seria d’1,1 milions d’euros”.

Justament, com ha assenyalat Areny, la variació més notable de la liquidació pressupostària està en el capítol d’inversions, ja que es va partir de pressupost inicial de 3,4 milions € i es van fer modificacions pressupostàries per un import de 6,2 milions, per tal de poder engegar obres importants com la millora de la xarxa d’aigua (1,3 milions €), la renovació del parc de Santa Caterina (1,5 milions €) o la compra d’un pàrquing al mas de Ribafeta, a Arinsal (900 mil €).

Pel que fa a l’emissió d’accions preferents d’EMAP, iniciada l’any 2013 per valor de 19 milions d’euros, a hores d’ara, el saldo pendent de recompra a les diferents entitats bancàries se situa en 5,8 milions €.

D’altra banda, el ple del Consell ha donat llum verda a la licitació de les obres de reforma i embelliment de la plaça de la Ciutadania, una reforma mol més que necessària i urgent, com ha afirmat la cònsol menor, Eva Sansa.

La plaça, de 1.135 m², presenta deficiències sobretot pel que fa a l’estat de les rajoles. “Hem de pensar que per aquesta plaça hi passen moltes persones grans que van a la Casa Pairal i, per tant, per nosaltres és important procedir a la seva adequació”, ha afirmat Sansa.

Les obres consistiran a treure tot el paviment existent, impermeabilitzar bé el terra i tornar a fer un nou paviment. A més, es trauran les escales exteriors i el crearà una jardinera perimetral, a més d’ampliar la rampa que condueix a la sala de la Closeta.

Sansa ha recordat que l’any 2019 es va fer un concurs públic per fer aquestes obres, però es va declarar desert, perquè només s’hi va presentar una empres i amb un import que sobrepassava l’estimació pressupostària que va fer el comú. La despesa aprovada per executar l’obra ascendeix a 445.802 €.

En la sessió d’avui també s’ha aprovat un crèdit extraordinari de 15.000 euros, per a l’organització conjunta del festival Contradans, juntament amb el Comú d’Ordino i l’Esbart Valls del Nord, i un suplement de crèdit de 112,260 € per la compra d’una retroexcavadora, per poder fer treballs d’obertura de rases, neteja de neu i carrers i altres tasques a la via pública. En els dos casos, el finançament serà a través de la mateixa tresoreria del comú.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Montse Adan: “Si Tarragona anés bé, jo no hauria entrat en política”

Notícia següent

[VÍDEO] L’alcalde de Bilbao cau amb la bicicleta fent una marxa ciclista per la ciutat

Notícies relacionades