fbpx

Helena Mas es reuneix amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya

Avatar photo

La ministra de Salut, Helena Mas, ha rebut aquest dilluns a l’Edifici Administratiu del  Govern el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells.  L’objectiu de la visita ha estat formalitzar la col·laboració existent entre Andorra i Catalunya i establir grups de treball en matèria sanitària. De fet, durant aquesta  setmana s’ha previst celebrar la primera reunió tècnica entre les dues  administracions per establir el calendari i la metodologia de treball.  

Mas i Balcells també s’han compromès a explorar noves línies de col·laboració  transfronterera en l’àmbit formatiu i assistencial, així com la creació d’un marc legal  per l’intercanvi de professionals de manera puntual. A més, han acordat que Andorra  pugui comptar amb l’expertesa de la Generalitat per a l’avaluació dels medicaments  altament costosos i d’alta complexitat.  

Finalment, ambdues delegacions han fet un repàs de les col·laboracions ja existents  entre les dues institucions, pel que fa a la donació de teixits i òrgans i al futur centre  de salut mental de la Seu d’Urgell.  

A la reunió hi ha participat també la secretaria d’Estat de Salut, Cristina Pérez, i la  cap de l’Àrea de recursos sanitaris del Ministeri, Carme Pallarès. Pel que fa a la  representació de la Generalitat, hi ha assistit el gerent de la Regió sanitària de l’Alt  Pirineu i Aran, Miquel Abrantes, i la delegada del Govern català a Andorra, Anna  Vives. També hi ha format part de la reunió l’ambaixador d’Espanya a Andorra,  Carles Pérez-Desoy.  

La visita de la delegació ha finalitzat amb una visita a les instal·lacions de l’Hospital  Nostra Senyora de Meritxell, on han estat rebuts per la directora general del SAAS,  Meritxell Cosan; i pel seu director assistencial, Marcos Gutiérrez. Aquesta visita se  celebra després de la signatura el febrer del 2023 del Memoràndum d’entesa de  cooperació sanitària entre el Ministeri de Salut andorrà i l’espanyol.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sabadell es planteja comprar 13 autobusos elèctrics i híbrids

Notícia següent

Renfe prohibeix l’accés de patinets elèctrics a tots els trens des del 12 de desembre

Notícies relacionades