Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

Helena Mas es reuneix amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya

Avatar photo

La ministra de Salut, Helena Mas, ha rebut aquest dilluns a l’Edifici Administratiu del  Govern el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells.  L’objectiu de la visita ha estat formalitzar la col·laboració existent entre Andorra i Catalunya i establir grups de treball en matèria sanitària. De fet, durant aquesta  setmana s’ha previst celebrar la primera reunió tècnica entre les dues  administracions per establir el calendari i la metodologia de treball.  

Mas i Balcells també s’han compromès a explorar noves línies de col·laboració  transfronterera en l’àmbit formatiu i assistencial, així com la creació d’un marc legal  per l’intercanvi de professionals de manera puntual. A més, han acordat que Andorra  pugui comptar amb l’expertesa de la Generalitat per a l’avaluació dels medicaments  altament costosos i d’alta complexitat.  

Finalment, ambdues delegacions han fet un repàs de les col·laboracions ja existents  entre les dues institucions, pel que fa a la donació de teixits i òrgans i al futur centre  de salut mental de la Seu d’Urgell.  

A la reunió hi ha participat també la secretaria d’Estat de Salut, Cristina Pérez, i la  cap de l’Àrea de recursos sanitaris del Ministeri, Carme Pallarès. Pel que fa a la  representació de la Generalitat, hi ha assistit el gerent de la Regió sanitària de l’Alt  Pirineu i Aran, Miquel Abrantes, i la delegada del Govern català a Andorra, Anna  Vives. També hi ha format part de la reunió l’ambaixador d’Espanya a Andorra,  Carles Pérez-Desoy.  

La visita de la delegació ha finalitzat amb una visita a les instal·lacions de l’Hospital  Nostra Senyora de Meritxell, on han estat rebuts per la directora general del SAAS,  Meritxell Cosan; i pel seu director assistencial, Marcos Gutiérrez. Aquesta visita se  celebra després de la signatura el febrer del 2023 del Memoràndum d’entesa de  cooperació sanitària entre el Ministeri de Salut andorrà i l’espanyol.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sabadell es planteja comprar 13 autobusos elèctrics i híbrids

Notícia següent

Renfe prohibeix l’accés de patinets elèctrics a tots els trens des del 12 de desembre

Notícies relacionades