Helena Mas declara sentir-se “sorpresa” amb les crítiques sobre el pacte Nacional de Salut

Avatar photo
Mas assenyala estar tranquil·la respecte a la possibilitat d’una vaga fruit del descontentament en el sector

La ministra de Salut, Helena Mas, ha declarat sentir-se “sorpresa” amb la rebuda que ha tingut el pacte Nacional de Salut. Aquest dimarts 20 de febrer, el PS i Andorra Endavant van comunicar a Mas que no formarien part de la comissió perquè consideren que no aporta cap novetat respecte a les prioritats exposades per Joan Martínez Benazet l’any 2019, i perquè creuen que no li correspon al poder legislatiu treballar el funcionament executiu del SAAS.

A la roda de premsa convocada per als mitjans aquesta tarda de dimecres, la ministra de Salut ha assenyalat que aquesta versió del pacte Nacional de Salut es tracta d’un “document de full de ruta” que els permet “marcar línies estratègiques per fer front als reptes de la Salut que afronta el sistema Sanitari”.

Actualment, el pacte està format per més de 50 participants, però Mas espera que en un futur puguin adherir-se més agents del sector sanitari. “La salut no és una cosa de política, és una cosa on hem de participar tots, i per això teníem aquesta voluntat de poder arribar a consensos i a compromisos. El fet que hi hagi línies vermelles ens ha sorprès perquè només hem fet una primera reunió i era a partir d’aquí que havíem de començar a treballar amb les aportacions de tots els integrants en el pacte de Salut per enriquir-lo”, ha reconegut la ministra de Salut.

En relació amb les acusacions de què aquest pacte “no aporta res nou” realitzades per algunes formacions polítiques, Mas ha respost que “arribar a un nivell de concreció en el primer de sortida podria ser vist com a restrictiu” i que precisament, el que es volia des del ministeri de Salut, era que hi hagués “una amplitud de mires perquè hi hagi un desenvolupament conjunt”.

Segons Mas, aquesta resposta denota una “no voluntat de construir”, ja que “ara era el moment de començar a treballar junts”. A partir d’avui, el Govern espera el retorn de les associacions, de les institucions i dels agents implicats per poder construir les taules de treball i continuar amb el procés. “Per nosaltres és molt enriquidor perquè vol dir que tots construeixen la Salut i arribem a un compromís comú”, ha valorat la ministra de Salut.

“No estem en el punt de valorar una possible vaga”

El passat 9 de febrer la branca sanitària de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) va criticar amb duresa l’actuació del SAAS amb tot l’afer del transport Sanitari, ja que consideraven “un fracàs anunciat” que les empreses que havien guanyat el concurs no continuarien prestant el servei d’ambulàncies. “Les ambulàncies són un servei públic per definició, però des de fa anys s’està gestionant de forma provada només per un tema econòmic. De fet, l’empresa ho deixa perquè perdia diners”, va remarcar el portaveu de la branca sanitària de l’USdA, Jordi Samsó.

Contra les crítiques, Mas ha comentat que hi ha “un malentès” perquè la branca sanitària, amb el comitè d’empresa del SAAS, “participa en el pacte d’estat” i va accedir a la reunió. “Nosaltres comptem amb ells”, ha afirmat la ministra de Salut. Ara bé, “una cosa és el pacte d’estat i l’altra són altres demandes o neguits que l’USdA planteja i sobre les quals estem oberts al diàleg”.

D’altra banda, Mas assenyala estar tranquil·la respecte a la possibilitat d’una vaga fruit del descontentament en el sector. “Penso que no estem en el punt de valorar una possible vaga. Estem en el punt d’escoltar-los i d’entendre quins són els seus neguits”, ha conclòs la ministra de Salut.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Rècord de grups inscrits en la convocatòria de la FiM Vila-seca 2024

Notícia següent

Torna la Fira Fora Estocs a Torredembarra

Notícies relacionades