Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Grandvalira estrena la nova àrea esquiable

Avatar photo
Les obres es van iniciar al setembre i han tingut en compte la innivació de tota la zona

L’estació de Grandvalira ha estrenat avui la zona d’Encampadana, una àrea esquiable de nova creació que, amb la instal·lació del telecadira Seig i tres noves pistes vermelles, dota l’estació de 5 nous quilòmetres de pistes ubicats al sector de Canillo. Amb aquesta incorporació, Grandvalira compta a partir d’ara amb un total de 215 km i 140 pistes per a tots els nivells, així com 76 remuntadors. D’aquesta forma, Grandvalira Resorts passa a tenir 308 km i continua sent el domini de neu més gran del sud d’Europa i dels Pirineus.

Les obres d’habilitació de la nova zona van iniciar-se al setembre i s’han donat per finalitzades recentment. Fidel a la garantia de neu de Grandvalira Resorts, la nova zona també ha estat dotada d’una bona xarxa d’innivació amb la instal·lació d’innivadors d’última generació.

El projecte ha aprofitat el telecadira de quatre places retirat del Port Negre, a Arinsal, per reubicar-lo en aquest nou emplaçament després de rebre una profunda revisió i actualització que n’ha ampliat considerablement la seva vida útil. El giny té quasi 800 m de longitud i salva un desnivell de 276 m. Amb el nou nom de Telecadira Seig, les tres pistes s’han traçat al seu voltant i han estat batejades com a Seig, La Font i La Pala, ampliant la zona d’esquí del sector Canillo i contribuint així a la dinamització del sector. Per ara, la gran feina dels equips de terreny ha permès obrir avui la pista La Pala, de 2,5 km.

Més de 180 km esquiables i previsió de noves precipitacions

En un context de manca de precipitacions de neu, les estacions de Grandvalira Resorts continuen oferint un elevat nombre de quilòmetres esquiables, el més ampli dels Pirineus, amb més de 180 km de pistes actualment, gràcies a l’extensa xarxa d’innivació dels dominis i a l’excel·lent feina dels equips de terreny. En concret, l’estació de Grandvalira compta amb 120 km i gruixos de fins a 55 cm de neu, mentre que Pal Arinsal disposa de prop de 40 km de pistes amb gruixos també de fins a 55 cm. Ordino Arcalís, per la seva banda, disposa del 65% del domini obert i gruixos de neu de fins a 1 metre d’alçada.

Malgrat l’escassetat generalitzada de precipitacions, l’extensa xarxa d’innivació dels dominis i la labor dels equips de terreny mantenen les bones condicions a pistes i possibiliten la pràctica i gaudi de l’esquí. Així mateix, les previsions per als propers dies mantenen la baixada de temperatures i més precipitacions de neu, amb la qual cosa s’espera poder augmentar els gruixos de neu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

VÍDEO | Minut de silenci molt emotiu per les víctimes de l’incendi

Notícia següent

S’analitzarà si Catalunya té edificis com el calcinat a València

Notícies relacionades