Grandvalira Andorra acull un dels episodis de l’exitós programa MasterChef

Avatar photo

El concurs estrella de RTVE escull la bellesa del paisatge del sector Grau Roig i la tradició culinària d’Andorra per a la prova d’exterior que s’emetrà aquest 18 d’abril

L’estació de Grandvalira ha estat l’escenari escollit per a la gravació d’un dels episodis de MasterChef, el concurs culinari de gran èxit que ja enfila la seva 11a edició. El programa estrella de RTVE portarà la prova d’exteriors al sector de Grau Roig de Grandvalira en l’emissió d’aquest dimarts 18 d’abril a La 1 a les 22.05 h. Els aspirants hauran de preparar un menú d’alta muntanya elaborat pel xef de La Rioja Francis Paniego, que compta amb 2 estrelles Michelin i 3 sols Repsol, i des del 2019 assessora l’Sport Hotel Hermitage & Spa ubicat a peu de pistes a Soldeu.

El programa enregistrat a Andorra comptarà amb comensals especials provinents de diferents àmbits. L’esquiador olímpic Joan Verdú i el pilot de Dakar Albert Llovera són dos dels esportistes d’elit andorrans que no s’han volgut perdre l’oportunitat de participar en un programa d’aquestes característiques, així com els pilots de MotoGP i residents a Andorra Aleix i Pol Espargaró, i el youtuber Guillermo Díaz, més conegut com a Willyrex.

També han estat comensals de luxe els xefs Josep Maria Kao, que entre altres és propietari del Kao Soldeu, i José Antonio Guillermo Velaz, del restaurant Odetti Bistro d’Escaldes-Engordany.

 

Andorra, destí de natura, neu i gastronomia

És la segona vegada que MasterChef compta amb Andorra per a una de les proves d’exteriors. El programa ja va escollir l’Hotel Hermitage de Soldeu per a la gravació d’una de les proves d’exteriors de la tercera edició, emesa l’any 2015.

En aquest sentit, es deixa palès la gran proposta culinària que hi ha al país. La gastronomia andorrana es caracteritza pels sabors d’alta muntanya, marcats per la temporada i els productes propis de la zona, així com per les influències de les gastronomies veïnes, que la converteixen en una cuina única i exclusiva.

Des de l’any passat i amb la voluntat de donar-la a conèixer fora de les nostres fronteres s’organitza l’Andorra Taste, una trobada anual internacional de gastronomia d’alta muntanya que reuneix ponències de cuiners del país i d’arreu del món i que també compta amb un vessant popular, amb degustacions i showcookings al carrer.

Només l’estació de Grandvalira compta amb 60 establiments de restauració, entre els quals destaquen propostes d’alt nivell i que ja són icones de l’estació com el restaurant Llac de Pessons a Grau Roig, el Wine & Meat Bar by Jean Leon al sector de Soldeu, el CBbC Costa Rodona del Pas de la Casa o L’Abarset del Tarter=.

Programa líder amb 11 edicions

MasterChef és el programa estrella de Radio Televisió Espanyola, produït en col·laboració amb Shine Iberia. L’onzena edició del concurs culinari ha estrenat un nou format aquest any amb el doble de concursants i doble emissió setmanal. El concurs dona l’oportunitat a 30 aspirants de mostrar el seu talent als fogons amb desafiaments que posen a prova la seva creativitat i coneixements culinaris, i són jutjats posteriorment pels xefs Jordi Cruz, Samantha Vallejo-Nágera i Pepe Rodríguez. En joc estan 100.000 euros, l’oportunitat de publicar un llibre de receptes i cursar un Màster en Cuina Tècnica i Producte.

L’edició gravada a Grandvalira s’emetrà el dimarts 18 d’abril a partir de les 22.05 h.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
ponencies inspiradores

ProManresa organitza un cicle de trobades en la indústria creativa i cultural

Notícia següent

Arriba a Vilanova la gira de les Ciutats Defensores dels Drets Humans

Notícies relacionades