Fitch Ratings preveu una recuperació del PIB d’Andorra del 4,5%

L'agència d'avaluació Fitch Ratings segueix la mateixa línia de la valoració de fa uns dies d'Standard and Poor's i considera que enguany Andorra es recuperarà econòmicament

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Augmented reality (AR) financial charts showing growing revenue In 2021 floating above digital screen smart phone, businesswoman having meeting about strategy for growth and success

L’agència d’avaluació Fitch Ratings considera que la situació financera del Principat és adequada i que les seves expectatives de risc són baixes. Encara que unes possibles condicions econòmiques o empresarials adverses podrien fer-ne variar la seva capacitat.

Així ho referma en el seu estudi, en el qual atorga una nota a Andorra de BBB+ i on també destaca que aquest any es preveu una recuperació del PIB del 4,5%.

Ja de cara al 2022, l’increment podria ser de més d’un 5%. Unes xifres positives després de la forta caiguda del producte interior brut fa un any a causa de la pandèmia.

Les principals línies d’aquesta recuperació es deuen sobretot a la progressiva tornada del turisme, que ha arribat de nou amb l’alleugeriment de les restriccions, i amb la disminució de la taxa d’atur.

Pel que fa a l’endeutament, l’agència preveu que s’estabilitzi l’any vinent, tot i que no començarà a disminuir gradualment fins al 2023.