Els usuaris d’Electromaps podran accedir als punts de recàrrega de vehicles a Andorra

L’objectiu és facilitar l’arribada de turistes amb vehicles elèctrics al Principat i fomentar la imatge d’Andorra com a país que aposta per la mobilitat sostenible

La filial de FEDA per a la mobilitat sostenible, FEDA Solucions, i Electromaps, proveïdor de serveis de mobilitat elèctrica líder al sud d’Europa, han arribat a un acord que permetrà als usuaris d’Electromaps accedir als punts de recàrrega de la via pública d’Andorra i als usuaris de FEDA Solucions obtenir els clauers d’Electromaps per recarregar els seus vehicles elèctrics arreu d’Europa. L’objectiu és facilitar l’arribada de turistes amb vehicles elèctrics al Principat i fomentar la imatge d’Andorra com a país que aposta per la mobilitat sostenible.

L’entesa suposa la connexió directa amb 23 punts de recàrrega de FEDA Solucions i 22 dels altres operadors de càrrega que s’hi han adherit, entre els quals, Nord Andorrà, Mútua Elèctrica, Sercensa i el Comú d’Ordino. A partir d’ara, els usuaris d’Electromaps podran trobar, accedir i gestionar la recàrrega en tots els punts de càrrega de la via pública d’Andorra, a través de l’app mòbil i el clauer de l’operador europeu amb seu a Barcelona. A més de fer-ho de manera fàcil i segura, disposaran d’informació en temps real de l’estat del punt de càrrega, de manera que puguin saber si està en funcionament i la seva disponibilitat.

Aquesta aliança entre companyies suposa un gran avenç de la interoperabilitat amb els països veïns, ajudant als usuaris d’Andorra, Espanya i França a fer les seves recàrregues d’una manera més còmoda i ràpida. Dona així resposta a una demanda de molts dels usuaris de vehicles elèctrics que visiten el Principat.

El protocol OCPI, adoptat per organitzacions com Electromaps i FEDA Solucions, admet connexions directes entre els proveïdors de serveis de mobilitat elèctrica (eMSP), com és el cas d’Electromaps, i els operadors de punts de càrrega (CPO) que administren les estacions de recàrrega, com és FEDA.

De fet, FEDA Solucions continua invertint per millorar els seus serveis, no pensant únicament en la mobilitat interna, sinó també en la interconnectivitat amb Europa. En aquest sentit, Ivan Mora, gerent de FEDA Solucions, ha manifestat en roda de premsa, que “la xarxa d’Electromaps, amb més de 230.000 usuaris i 240.000 punts de càrrega a tot Europa, és el referent dels serveis de mobilitat elèctrica i el millor aparador possible per informar els turistes de mobilitat elèctrica sobre els nostres serveis de càrrega pública”.