FEDA Ecoterm i ADELCA comencen les formacions de professionals de xarxes de calor

Aquesta acció comença a materialitzar el conveni signat a l’octubre per impulsar la transició energètica i el creixement sostenible del sector

Aquesta setmana han començat les formacions de muntadors i soldadors de xarxes de calor i fred  contemplades al conveni de col·laboració entre FEDA, FEDA Ecoterm i l’Associació d’Empreses  d’Electricitat, Lampisteria i Climatització (ADELCA) signat a finals d’octubre. Es tracta de la primera  de les accions que materialitza el conveni encaminat a impulsar la transició sostenible del sector  energètic i el creixement econòmic de les empreses que el conformen al país.  

Així, nou participants van assistir aquest dilluns a la presentació, en què el responsable de projectes  d’Enginyeria de FEDA Ecoterm, Manel Orteu, va explicar la importància que tenen les xarxes de  calor i fred urbanes per millorar la sostenibilitat del sistema, especialment en la conjuntura actual  de tensió als mercats de l’electricitat, encariment dels combustibles fòssils i alta demanda  estacional. Orteu també va destacar que gràcies al conveni, es podrà comptar amb empreses locals  amb professionals homologats per a les diferents tasques que demanda el desenvolupament  d’aquestes xarxes. 

ADELCA representa una setantena d’empreses del sector de l’electricitat, lampisteria i climatització  i treballa en la formació dels seus associats. A més, té la voluntat de contribuir a la transició  energètica i preparar els professionals del sector per a les noves tasques que es deriven d’aquest  procés. Alhora el grup FEDA impulsa aquesta transició i té entre els seus objectius la reducció  d’emissions de CO2, l’estalvi energètic i la limitació de l’impacte de les variacions dels preus de  l’electricitat als països veïns. Per això, entre altres iniciatives, FEDA Ecoterm està impulsant xarxes  de calor que ofereixen una alternativa sostenible a la calefacció d’electricitat, i FEDA està treballant  en noves infraestructures de producció d’energia renovable. 

Per dur a terme aquests reptes, gràcies al conveni, FEDA i FEDA Ecoterm podran comptar amb els  professionals del país i així contribuir al creixement del sector i l’economia interior. Les sessions han  comptat amb la participació d’un formador de Lincoln Electric i inclouen pràctiques formatives a les  instal·lacions de l’empresa Flama Comercial SL. Està previst que al gener es puguin celebrar les  proves d’homologació. A la formació i homologació de muntadors i soldadors de xarxes de calor i  fred se sumaran altres accions, com les formacions per a la renovació dels comptadors elèctrics per  comptadors intel·ligents, els quals donaran més informació als consumidors i permetran una gestió  més eficient de la xarxa elèctrica.