Excursions a peu i a cavall diàries a la Massana

El Comú promociona les empreses d’activitats de muntanya de la parròquia

Les activitats de natura tenen un pes molt important dins la programació massanenca ja que, com apunta el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, “cada cop rebem més turistes que busquen experiències de muntanya, per això continuem apostant per dos productes que funcionen molt bé: les sortides a cavall i les excursions guiades a peu”. A més, la Massana compta amb una àmplia oferta d’activitats familiars per fer per lliure, com les rutes de Cub a Cub, el camí dels Menairons o del Tamarro, el joc de pistes Salvem la Serenalla o els escape dels Passadors i La Batalla dels Pastors, a més de l’escape teatralitzat sobre Borís I, que es fa a Arinsal.

L’oferta massanenca es completa amb les propostes de les diferents empreses de muntanya, incloses dins la mateixa campanya de promoció, ja que “promocionant-nos conjuntament oferim un millor servei al turista i donem visibilitat als nostres professionals de muntanya”, assegura Garrallà. D’aquesta manera, els visitants podran gaudir d’activitats com els Banys de Bosc, els Banys de Salut, sortides amb btt, vies ferrades o rutes amb quad.

Una de les activitats estrella de l’estiu massanenc, pel que fa a la valoració dels clients, són les excursions a cavall, que surten des de la pista del Parc Natural del Comapedrosa i arriben fins al circ glacial del Pla de l’Estany, a 2.200 m. La dificultat és baixa i es pot fer a partir dels 9 anys. Durant tot el juliol i agost hi haurà dues sortides diàries, a les 10.30 h i a les 15.30 h. Un cop al Pla de l’Estany, la ruta de tornada es fa a peu. El més recomanable és aprofitar per fer una excursió als diferents paratges del parc.

Pel que fa a les excursions guiades a peu, cada dia hi ha una ruta amb diferent nivell de dificultat. El recorregut de dilluns, que arriba fins a les Bordes de Cardemeller, és el més familiar, de dificultat fàcil. També és de baixa intensitat l’Anella Verda, una ruta que es fa cada dimecres i que intercala camins de muntanya amb camins urbans de la Massana, amb una aturada per visitar la formatgeria Casa Raubert. La resta de recorreguts són una mica més llargs i de més desnivell, tot i que la dificultat és moderada per tal d’arribar a tots els públics. Les rutes arriben al Pla de l’Estany (dimarts), les Bordes de Percanela (dijous), el Roc de la Cauba (divendres), el Pic dels Llacs (dissabte) i el Coll de Turer (diumenge). L’avantatja d’aquestes sortides és que a més de gaudir dels paisatges, el guia titulat fa descobrir als participants les característiques de l’alta muntanya, des de les construccions tradicionals fins a la fauna, la flora i la geomorfologia.

L’oferta turística està pensada tant pels visitants de fora com pel públic local que tingui ganes de gaudir de les activitats de natura.