Espot vol impulsar l’economia verda d’Andorra

El cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, ha mostrat la seva voluntat d’apostar per l’economia verda i “ser el primer país reserva de la biosfera”.

En una entrevista de ‘Cope Catalunya i Andorra’ que ha recollit Europa Press, Espot ha recordat que Andorra està negociant amb la Unesco la possibilitat de ser declarada íntegrament reserva de la biosfera, i ha remarcat que es tracta d’un procés llarg, complex i exigent”.

Ha sostingut que aconseguir aquest reconeixement no estaria “renyit amb el creixement econòmic, entès des de la perspectiva de la sostenibilitat”, i ha assenyalat que s’han de complir diversos requisits però donaria atractiu turístic al país i suposaria una qualitat de vida envejable, en les seves paraules.

Respecte a l’estat de la pandèmia de la covid-19 a Andorra, ha qualificat la situació de “relativament favorable” perquè tot i que han augmentat els contagis no hi ha pressió sanitària.

S’ha mostrat optimista respecte a la temporada turística d’aquest estiu i ha recordat que s’han establert diverses mesures de prevenció per a esdeveniments culturals: “Si tots som cívics, responsables, es poden compatibilitzar certa normalitat de l’activitat econòmica i social i el control de la pandèmia”.