Espot participarà divendres en l’Exposició Universal de Dubai pel Dia d’Andorra

La delegació andorrana vol "reforçar els vincles" amb els Emirats Àrabs Units i generar sinergies

El cap de govern d’Andorra, Xavier Espot, lidera la delegació del país que aquest dimecres ha començat el viatge cap als Emirats Àrabs Units per participar divendres en els actes del Dia d’Andorra de l’Exposició Universal de Dubai 2020.

Ho ha explicat el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, en una roda de premsa per exposar els principals acords que ha adoptat el Consell de Ministres aquest dimecres.

L’acompanyen la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach; el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i el secretari d’estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina.

La jornada que l’Exposició Universal de Dubai 2020 dedica a Andorra servirà, segons Jover, per “reforçar els vincles” amb el país amfitrió, i també per presentar el país i generar sinergies que puguin ser beneficioses per al Principat.

En aquesta jornada s’hissarà la bandera andorrana al recinte, les autoritats dels Emirats Àrabs Units rebran el cap de govern andorrà i, alhora, Espot i un representant de l’executiu emiratià pronunciaran els seus discursos.

Posteriorment, una representació dels cinc grups de dansa tradicionals del país representarà una adaptació de l’obra ‘Terra’, i els representants de tots dos executius visitaran conjuntament els seus respectius pavellons.

REUNIONS D’ALT NIVELL I EMPRESARIALS

Així mateix, el ministre portaveu ha explicat que la delegació també visitarà els pavellons d’altres països i es mantindran reunions d’alt nivell amb, entre d’altres, els estats veïns de França, Espanya i Portugal.

També ha viatjat a Dubai una missió empresarial, d’una quarantena de persones, “amb la voluntat de donar-se a conèixer al país i explorar oportunitats en el mercat de l’Orient Mitjà”, afirma el govern andorrà en una nota de premsa.

Els andorrans visitaran la Cambra de Comerç i la Zona Franca, entre altres espais, i es farà una presentació del país per a empresaris i turoperadors turístics, locals i d’altres pavellons, “per presentar les oportunitats de negoci del Principat, buscar sinergies i propiciar reunions cara a cara”.