Espot es reuneix amb el secretari general de les Nacions Unides António Guterres

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El cap de Govern ha clos la setmana de treball a Nova York amb una reunió amb el  secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, a qui ha manifestat el  ferm compromís d’Andorra amb la implementació dels Objectius de  Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, amb el multilateralisme i els valors  fundacionals de les Nacions Unides i la defensa dels drets humans. El cap de  Govern ha afirmat que l’Agenda 2030 està marcant el full de ruta i les prioritats de  l’Executiu en aspectes com l’acció climàtica, la defensa dels drets de la infància o  les polítiques d’igualtat.  

Trobada amb Mònaco i San Marino  

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la ministra d’Afers Exteriors, Imma  Tor, també s’ha pogut reunir amb la ministra d’Afers Exteriors i Cooperació de  Mònaco, Isabelle Berro Amadeï, així com amb la directora d’Afers Polítics i  Diplomàtics de San Marino, Federica Bigi. En la trobada han fet un balanç i han  exposat l’estat de la situació de les negociacions per a l’Acord d’associació amb la  Unió Europea. També han compartit l’agenda multilateral dels tres països així com  la cooperació bilateral en diferents àmbits.  

El primer ministre de Luxemburg reitera el suport a Andorra en l’aproximació  a Europa  

Xavier Espot i el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel, han fet el punt de les  negociacions d’Andorra amb la Unió Europea. Espot ha traslladat a Bettel la  prioritat d’aconseguir un bon encaix d’Andorra a Europa per les oportunitats que  representa per a les empreses, els treballadors i els joves. Per la seva part, Xavier  Bettel, ha reiterat el suport de Luxemburg a Andorra en la negociació.  

Durant la reunió mantinguda en el marc de la celebració de l’Assemblea General de  les Nacions Unides, Espot i Bettel també han compartit altres aspectes de les  relacions entre els dos països i les prioritats compartides a nivell multilateral.