Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Espot destaca el paper de l’escola andorrana per “fomentar l’esperit crític i creatiu”

Avatar photo
La 28a promoció de l’escola andorrana de batxillerat ha celebrat aquesta tarda la cerimònia de graduació

La 28a promoció de l’escola andorrana de batxillerat ha celebrat aquesta tarda la cerimònia de graduació. Concretament, 211 alumnes han obtingut enguany el títol de batxillerat al sistema educatiu andorrà. La cerimònia, que representa el tancament de l’escolarització no superior, ha estat presidida pel cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat del ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, el secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, la directora del departament d’escola andorrana, Olga Moreno, i la directora del centre, Ester Vilarrubla.

Al seu discurs, Xavier Espot ha defensat que “l’escola andorrana és inequívocament un dels grans projectes d’Andorra i ha esdevingut un component tant de la nostra identitat com d’integració al país; és alhora una escola plurilingüe i oberta, que valora la diversitat i és capaç de fomentar l’esperit crític i creatiu”. En aquest sentit, el cap de Govern ha remarcat el paper del personal docent, com a “baula decisiva” per al sistema educatiu, i de les famílies, en el procés d’aprenentatge i d’educació de l’alumnat. Finalment, Espot ha encoratjat l’alumnat a “no perdre l’esperit crític” i a “cercar l’excel·lència”.

Resultats de les proves oficials de batxillerat i batxillerat professional

El 92,6% dels alumnes (225) que es van presentar a la prova oficial de batxillerat (POB) aquest curs han resultat aptes, un 2,47% no aptes (6) i un 4,93% continuen el procés d’obtenció del títol (12, que són candidats lliures que disposen de cinc anys per fer-ho). Entrant al detall de les modalitats, el 97,24% dels candidats presencials (211) han aprovat i el 2,76% han resultat no aptes (6), mentre que en el cas dels lliures, un 53,85% han estat aptes (14) i un 46,15% continuen el procés per obtenir el títol (12).

Pel que fa als resultats de la prova oficial de batxillerat professional (POB Pro), el 87,30% dels alumnes presencials (55) han superat la prova, mentre que el 12,7% ha resultat no apte (38). Pel que fa als candidats que provenien de promocions anteriors, el 80% han resultat aptes (4) i el 20% no aptes (1). I, els candidats lliures, un 36,36% han estat aptes (4) i un 63,63% no aptes (7). El resultat global de la POB Pro ha estat d’un 57,79% de candidats aptes (63) i un 42,61% no aptes (46). L’acte de graduació dels alumnes de batxillerat professional del sistema educatiu andorrà està previst per la setmana vinent.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

thirteen − 8 =

Notícia anterior

Laura, esquarterada, i el seu marit Marc, desaparegut: 3 homes detinguts

Notícia següent
JCB Bons 2

Els Bons Comerç de Tarragona impulsen 636.000 euros en vendes locals

Notícies relacionades