El Servei d’Ocupació col·laborarà amb el programa ‘Okupa’t’ del Comú d’Escaldes-Engordany

El programa vol afavorir el desenvolupament competencial dels joves a partir de contractacions temporals per part de la mateixa corporació

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i la cònsol major  d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, han signat aquest dijous al matí el conveni a  través del qual el Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) col·laborarà amb el programa  del comú escaldenc ‘Okupa’t’.  

Aquest programa, que va començar amb una prova pilot el juliol i l’agost d’enguany,  té l’objectiu d’afavorir el desenvolupament competencial dels joves a partir de  contractacions temporals per part de la mateixa corporació. Ara, fruit de la  col·laboració i del treball conjunt del Govern i del Comú, es formalitza l’acord entre  el SOA i el Comú d’Escaldes-Engordany per a la inclusió laboral dels joves.  

Entrant al detall, Gallardo ha explicat que la participació del Servei d’Ocupació es  materialitzarà, en primer lloc, amb la inclusió al programa d’unes formacions  específiques als joves participants per part de tècnics del Departament d’Ocupació i  Treball, que complementaran les que oferirà també el mateix Comú durant el  programa. Aquestes formacions preveuen, entre d’altres, el ‘Taller de presentació  del mercat laboral andorrà’ per buscar feina; una presentació del SOA; i una  formació sobre els drets i deures en l’àmbit laboral.  

La col·laboració del Servei d’Ocupació segueix quan els joves han finalitzat el  programa. Si ho han fet amb una valoració satisfactòria, aquests joves poden  accedir al Programa de foment de la contractació i la formació pràctica en el si de  l’empresa dels joves actius de 16 a 25 anys –que impulsa el Servei d’Ocupació–, i  que mitjançant subvenció a les empreses, pretén fomentar la contractació dels  joves i la seva qualificació professional.  

L’objecte d’aquest conveni és regular la col·laboració entre el SOA i el Comú  d’Escaldes-Engordany en l’àmbit de la inserció laboral dels joves mitjançant, d’una  banda, la incorporació de joves al projecte Okupa’t perquè, amb una contractació  temporal, puguin desenvolupar les seves competències i promoure habilitats  socials, i d’altra banda, la posterior vinculació amb el Programa de foment de la  contractació i la formació pràctica en el si de l’empresa dels joves actius de 16 a 25  anys, del Servei d’Ocupació.  

La durada del conveni s’estableix de l’1 d’agost del 2021 al 31 de desembre del  2021, renovable anyalment fins a un màxim de tres anys.