Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Escaldes-Engordany distribueix compostadors i compost entre la ciutadania de la parròquia

Avatar photo
El Comú regalarà també les flors d’hivern de la zona de la vora del riu els dies 24 i 25 d’abril

El Departament de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany inicia aquest dilluns 22 d’abril la  campanya de distribució de compostadors i compost. Una iniciativa que permet, d’una banda, que  la ciutadania que tingui jardí o hort pugui produir el seu propi fertilitzant de forma natural  mitjançant la recuperació de les restes de matèria orgànica (restes de menjar, de l’hort o jardí). Una  acció que contribueix a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle derivades dels  diferents processos de la gestió de la matèria orgànica. I, per altra banda, també permet a tots els  ciutadans que ho desitgin obtenir compost per a les seves plantes.  

Per obtenir un compostador s’haurà de complir amb un seguit de requisits, entre ells, ser ciutadà  d’Escaldes-Engordany, disposar d’un jardí o un hort i tenir un espai de 72cm x 72cm x 80cm per  col·locar els compostadors. Després d’haver omplert i enviat la sol·licitud a [email protected] per demanar el compostador (també es pot lliurar al servei de Tràmits del Comú), tècnics del  departament faran una visita per comprovar que es compleix amb tots els requisits. A partir d’aquí,  els interessats podran recollir el compostador a la deixalleria comunal de l’Avinguda Pont de la  Tosca. Pel que fa al compost, es podrà passar a buscar a la deixalleria comunal de l’Avinguda Pont  de la Tosca de dilluns a divendres de 9.00 h a 12.00 hores. Es requereix portar un recipient on  dipositar el compost desitjat. 

Amb tot, des del Departament de Medi Ambient es donen un seguit de consells sobre com utilitzar  el compost. Així, els tècnics aconsellen fer-lo servir a principis de la primavera i no aplicar més d’un  20% de compost quan aquest es barreja amb terra per després dipositar-la en un test o jardinera. 

Per altra banda, el Comú d’Escaldes-Engordany inicia, un any més, les tasques de substitució de  flors a la zona de la vora del Riu. Així la plantació de pensaments, típiques de la temporada  d’hivern-tardor, quedaran substituïdes pels geranis de primavera-estiu. Per aquest motiu, es  regalarà a la ciutadania les flors d’hivern perquè les puguin aprofitar.  

Els interessats podran passar a recollir els pensaments pel pont del carrer de la Constitució durant  el dimecres 24 i dijous 25 d’abril d’11.00 a 13.00 hores. L’objectiu d’aquesta iniciativa consisteix a incentivar a la població a la reutilització i recuperació de les plantes i flors. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PSOE celebra el creixement a Euskadi i dona per feta la revàlida del govern amb el PNB

Notícia següent

Retards a la línia R4 de Rodalies per una avaria a la infraestructura

Notícies relacionades