Es reuneix el Consell d’Infants d’Ordino

UNICEF ha rebut un xec de la venda de les totebags d'Ordino

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Han estat moltes i diverses les propostes dels alumnes al Consell d’Infants, que ha tingut lloc avui a Ordino amb presència dels cònsols de la parròquia, J. Àngel Mortés i Eva Choy, i la  consellera d’Administració, Cristina Montolio. La sessió ha començat amb l’aprovació de  l’acta anterior i s’ha fet el lliurament del xec a Unicef, gràcies a la recaptació de la venda de  les totebags d’Ordino, per part de l’Escola Andorrana.

Pel que fa a les noves propostes, el miniconsellet amb representació dels tres cicles de l’Escola de primera ensenyança andorrana, ha llençat la idea d’organitzar un mercat d’intercanvi per donar una segona vida  a la roba, les joguines o els llibres. La proposta ha sigut molt ben rebuda i Choy ha recordat el mercat de segona mà que fa el Comú amb opció d’ampliar-lo amb aquesta iniciativa que  promou l’economia circular.

Altres propostes dels alumnes han estat la recollida de brossa en carrers i boscos, i la preparació d’un hort i jardí comunitaris en col·laboració amb la Casa  Pairal, sense trobar inconvenient.  

Pel que fa a l’Escola Francesa, els representants al Consell de CM2, han mostrat sensibilitat  vers el medi ambient i les energies renovables amb la proposta d’instal·lar plaques solars a  les parades de bus. Un projecte que segons ha explicat Mortés, coincideix amb l’alineament  del Comú i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Altres propostes  fetes per l’Escola Francesa han estat afegir compostadors en diferents punts de la parròquia,  fer un mercat de segona mà, i obrir pipicans, aquesta última ha estat gairebé descartada per  la baixa eficiència dels espais.

Mortés ha explicat als infants les diferents campanyes de  sensibilització per mantenir una bona convivència amb els gossos i que els propietaris siguin  responsables per recollir les deposicions i netejar la via pública. La recollida de burilles i neteja es torna a posar a l’agenda del Consell com una proposta tot i recurrent sempre  satisfactòria per la feina feta.