ENQUESTA: Consideres que la pujada del salari mínim a Andorra a 1200 € al mes és suficient?

El Govern d’Andorra ha anunciat un paquet d’accions per millorar el poder adquisitiu de la població, entre les quals es troba un augment del salari mínim fins als 1.200 euros.

Això suposa un increment del 3,64% respecte als 1.157,87 euros actuals, de manera que en quatre mesos haurà “incrementat el salari mínim en gairebé un 7%”, ha manifestat el cap de Govern, Xavier Espot, ja que ja s’havia aplicat l’increment de l’IPC del 3,3% corresponent al 2021.

Les mesures s’han presentat a la tarda al Consell Econòmic i Social, en el qual hi ha representants del Govern, de les organitzacions patronals i sindicals, així com agents econòmics i socials, perquè puguin ser “millorades i enriquides a través de les seves aportacions”, destaca l’Executiu en el seu compte de Twitter.

Segons l’Executiu, les mesures tenen tres objectius: “Salvaguardar el benestar econòmic dels treballadors i les seves famílies, consolidar el nostre teixit econòmic i empresarial, i fomentar l’estalvi i la transició energètica”.

De manera directa o indirecta, l’Executiu destinarà una quantitat aproximada de 8 milions d’euros per implementar les diferents accions.

Amb l’augment del salari mínim, també s’incrementa el llindar econòmic de cohesió social, la qual cosa implica un augment d’algunes prestacions no contributives i contributives.

Així, també s’incrementaran en un 3,64% aquelles pensions inferiors al salari mínim d’aquells que resideixin efectivament al Principat, una mesura que implicarà una aportació addicional del Govern de “com a mínim” un milió d’euros i de la qual es beneficiaran unes 3.200 persones.

Una altra mesura consisteix en l’obligatorietat dels empresaris d’aplicar l’increment del 3,3% corresponent a l’IPC a tots aquells salaris que no s’haguessin incrementat voluntàriament entre el salari mínim i el mitjà (27.130,44 euros anuals).