Diumenge, 14 d'abril de 2024
És notícia

FEDA i la Policia organitzen un simulacre d’amenaça de bomba

Avatar photo

El Cos de Policia i FEDA han organitzat, aquest dimarts al matí, un simulacre d’amenaça de  bomba a la zona de l’accés a l’edifici de serveis de FEDA, a Encamp. L’esdeveniment ha  mobilitzat, a més del personal de l’entitat, efectius del Cos de Policia, entre els quals, els guies  canins i els membres del TEDAX-NRBQ. A més, s’ha comptat amb la participació del Cos de  Bombers, Circulació i el SUM. 

Amb l’objectiu d’assajar els protocols a seguir en cas d’alarma, FEDA i la Policia han organitzat un simulacre d’amenaça de bomba que ha permès observar el comportament de tot el personal  implicat en una situació d’emergència.  

 

El simulacre s’ha iniciat a les 9.15 hores amb una falsa trucada a FEDA alertant que s’havia  col·locat un explosiu a la zona d’accés a l’edifici de serveis de FEDA. Immediatament, s’ha alertat  la Policia i s’ha donat l’alerta interna per evacuar l’edifici. Tot seguit, el personal de FEDA, guiat  pels coordinadors d’evacuació de cada planta i en coordinació amb els responsables de  seguretat de l’entitat, ha abandonat el lloc de treball i s’ha reunit a l’exterior de l’edifici en el  punt de reunió.  

En rebre l’avís, la sala de comandament de la Policia ha enviat una patrulla immediatament i ha  activat els TEDAX-NRBQ i els guies canins amb gossos especialitzats en explosius. Paral·lelament  ha avisat a Circulació per tallar la carretera i ha posat els Bombers en prealerta. 

 

En només uns minuts, la primera patrulla de la Policia ha arribat a l’edifici i ha assumit el control  de l’incident. Un cop verificada l’evacuació, s’ha desplaçat el punt de reunió per prioritzar la  seguretat de les persones i els TEDAX-NRBQ han estudiat on i com estava ubicat l’artefacte i els  possibles escenaris.  

Amb l’ajuda del gos policia s’ha confirmat que es tractava d’un explosiu i aleshores s’ha avisat  Bombers i SUM perquè es desplacessin. Mentre arribaven, un agent del TEDAX-NRBQ s’ha  preparat per desplegar l’equip per analitzar l’artefacte i, tot seguit, s’ha enviat el robot de  desactivació d’explosius per neutralitzar-lo amb seguretat. Posteriorment, els TEDAX-NRBQ han  fet una darrera verificació.

El simulacre forma part del pla de seguretat de FEDA, que té per objectiu que tot el personal  involucrat estigui entrenat per actuar correctament si mai hi hagués un incident similar. Com a  infraestructura crítica, els protocols de seguretat es posen a prova de forma periòdica i serveixen  per revisar les actuacions que estan assimilades i les que cal millorar. Així doncs, després del  simulacre, les persones responsables de seguretat de FEDA, Policia i Bombers s’han reunit per  analitzar com han funcionat el pla d’evacuació i el protocol d’actuació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona inicia la reforma del Parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Notícia següent

SUMEM pel Papiol reuneix més de 100 persones en la 3a Festa Solidària

Notícies relacionades