Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

FEDA Cultura supera el rècord d’assistents a les seves activitats el 2023

Avatar photo

Les diverses activitats i visites que FEDA Cultura ha organitzat al MW Museu de l’Electricitat, al  Camí d’Engolasters i a les escoles han comptat amb 7.685 assistents al llarg del 2023, superant  en un 8,7% el rècord històric assolit l’any passat. Aquestes propostes culturals han estat sempre  en línia amb els pilars de FEDA, centrant-se especialment en la sensibilització sobre la sostenibilitat. 

Durant el 2023, el MW Museu de l’Electricitat ha rebut un total de 4.718 visitants, incloent-hi visites individuals (2.136), grupals (1.371) i escolars (1.031). A més de l’exposició permanent, les  persones que han visitat el centre han tingut l’oportunitat de veure l’exposició temporal “Una  mirada sostenible”, que ha presentat les 23 imatges guanyadores del concurs fotogràfic  organitzat per FEDA el 2022. A partir de novembre també s’ha pogut veure l’exposició “La Sisena  Extinció”, amb 41 fotografies d’Alain Ernoult. Aquesta mostra, composta per 41 fotografies que  volen despertar consciències sobre la gran vulnerabilitat de les espècies animals amb les quals  compartim el planeta, ha arribat a Andorra gràcies a la col·laboració entre FEDA i l’Ambaixada  de França. 

D’altra banda, 2.060 persones han visitat el Camí hidroelèctric d’Engolasters. Aquesta xifra, un  47,6% superior a la de l’any 2022, representa el màxim nombre de visitants des que s’organitza aquesta activitat. En aquestes visites es pot conèixer com es produeix l’electricitat gràcies a la  força de l’aigua, una font renovable que actualment és la principal generadora d’energia  elèctrica a escala nacional. 

Així mateix, FEDA Cultura dedica grans esforços a l’educació per la sostenibilitat. Durant el 2023, 2.022 escolars han participat en tallers adaptats als diferents cicles formatius. Un 51% ha tingut  lloc al MW Museu de l’Electricitat i un 37% als centres escolars, mentre que la resta s’ha dut a  terme al Camí hidroelèctric d’Engolasters. Es tracten temes com la història de l’electricitat a  Andorra, la generació d’energia, les energies renovable, la mobilitat sostenible o la importància  de l’estalvi energètic. 

Finalment, s’han organitzat 10 activitats familiars adreçades a infants en les quals s’ha donat  una nova vida als materials reciclats, s’han escoltat contes sobre la importància de la conservació  de l’aigua i s’ha après sobre els objectius de desenvolupament sostenible de manera divertida.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Silvia, la mare de 2 fills que busca ajuda per operar-se d’un càncer avançat

Notícia següent

Nova programació de cinema en versió original de la Diputació de Tarragona

Notícies relacionades