Els pubs podran tornar a obrir fins les 3 de la matinada

S'amplia també l’horari d’obertura permesa fins a la mateixa hora a bars, cafeteries i restaurants

El Govern de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, un nou relaxament de les mesures vigents relacionades amb la pandèmia de SARS-CoV-2, donada la fase d’estabilització de les darreres setmanes i els nivells d’immunització de la població.

Un dels punts acordats és que, en els llocs de treball en què es pot garantir la distància de seguretat d’1.5 metres entre persones i no estan en contacte amb el públic, es poden eximir de l’ús de la mascareta aquelles persones que o bé hagin rebut la pauta completa de la vacuna fa més de 14 dies, o bé hagin passat la malaltia fa menys de sis mesos o bé disposin d’una prova diagnòstica negativa de la infecció per SARS-CoV-2. Aquest canvi també s’aplica a les reunions de treball.

D’altra banda, també es permet la reobertura dels establiments amb activitat de pub. No obstant, no s’hi permet l’activitat de ball. Pel que fa a l’horari de tancament d’aquests establiments, es permet fins a les 3 de la matinada. En el mateix sentit, s’amplia també l’horari d’obertura permesa fins a la mateixa hora a bars, cafeteries i restaurants.

Finalment, l’Executiu també ha acordat que, en els cribratges que es realitzen periòdicament al personal del centre hospitalari, els centres sanitaris i sociosanitaris i les cases pairals o casals d’avis, els treballadors que no estiguin immunitzats sense causa justificada hagin d’assumir ells el cost de les proves.

Aquesta mesura es pren donat que l’estratègia per fer front al SARS-CoV-2 es basa en la vacunació, que el Govern ja proporciona de manera gratuïta.

Actualització sanitària del 29 de setembre

El Govern informa que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 15.209 persones i es registren un total de 14.999 altes. El total de defuncions fins a la data és de 130.

Actualment hi ha 80 casos actius i no hi ha cap ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell –ni a planta ni a l’UCI–. Des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 103.962 vacunes –53.804 primeres dosis, 49.906 segones i 252 terceres–.

Finalment, pel que fa a la població escolar hi ha 8 aules sota vigilància activa –4 total i 4 parcial– i 11 en vigilància passiva.