Els inscrits al Servei d’Ocupació d’Andorra es redueixen un 21,6% al juny

Es licita l'estabilització de la carretera entre Sant Julià de Lòria i Os de Civís

El total d’inscrits al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) en cerca de treball a la fi de juny era de 847 persones, la qual cosa és un 21,6% menys que al tancament del maig, quan hi havia 1.080 aturats.

Així ho ha informat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, que aquest dimecres ha exercit com a portaveu del Govern a la roda de premsa per exposar els acords presos pel Consell de Ministres.

“La voluntat és seguir treballant per estabilitzar aquesta xifra”, que al juny del 2020 va arribar al seu màxim a causa de la situació provocada per la pandèmia de Covid-19, afirma l’Executiu en un comunicat de premsa.

En aquest sentit, es recorda que s’han impulsat diferents polítiques de foment de l’ocupació, que segons el Govern “ha afavorit la reducció del nombre d’inscrits al SOA”.

Les dades del SOA mostren un augment del 36,6% de les ocupacions ofertes respecte al mes anterior i una disminució del 16,5% dels beneficiaris d’alguna prestació econòmica per atur.

Filloy ha destacat que actualment hi ha 43 persones en règim de Reducció de Jornada Laboral i 39 en Suspensió Temporal del Contracte de Treball, que és l’equivalent andorrà dels ERTE.

LICITACIÓ DE L’ESTABILITZACIÓ DE LA C-G6

El Consell de Ministres també ha aprovat la licitació dels treballs d’estabilització i millora del drenatge de la C-G6 –carretera general que va de Sant Julià de Lòria a Os de Civís (Lleida) per un port de muntanya–, que s’ha vist afectada recentment per torrentades que han obligat el seu tancament temporal.

El ministre de Territori i Habitatge ha explicat que es preveu adjudicar els treballs durant la primera quinzena d’agost i que les obres es puguin iniciar a partir de la tercera setmana d’agost.

Filloy ha afirmat que amb aquests treballs es vol “resoldre de manera definitiva” els problemes que ha presentat aquest estiu la via a causa del creixement del riu d’Aixàs i del torrent dels Nyerros que han superat la capacitat hidràulica del drenatge.

REHABILITACIÓ DE L’ESGLÉSIA ROMÀNICA DE SANTA COLOMA

Així mateix, el Govern ha aprovat la convocatòria d’un concurs per a la primera fase de rehabilitació i reforma dels exteriors de l’església romànica de Santa Coloma.

El 2018 es van realitzar importants treballs de restauració de l’església a nivell d’instal·lacions, de mobiliari i dels espais interiors, i també es va actuar en part de les cobertes, paviments de fusta i revestiments interns.

Ara es liciten actuacions en el campanar, el porxo, la nau i l’absis, i es deixa per a una segona fase la il·luminació exterior i altres reparacions al campanar i al porxo.