Andorra celebrarà les eleccions generals el 2 d’abril

Trobareu tota la informació sobre els procediments i l’agenda electoral, a partir de demà a www.eleccions.ad.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat la dissolució del Consell General i la  convocatòria de les pròximes eleccions generals per al 2 d’abril. Aquesta tarda es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra el Decret de dissolució del  Consell General i la convocatòria d’eleccions generals firmat pels coprínceps i pel  cap de Govern. El Decret entrarà en vigor demà dimarts 7 de febrer i es podrà  recollir als Comuns i al Govern tota la documentació per a la presentació de les  candidatures. 

La data límit per a la presentació de candidatures serà el dilluns 13 de febrer  a les 12 h. Les llistes territorials s’hauran de presentar al Comú corresponent i les  llistes nacionals a l’edifici administratiu del Govern. Tal com ha informat Xavier  Espot, l’inici de la campanya electoral serà el 19 de març a les 15 h i s’allargarà fins  al divendres 31 de març a les 24 h. El dissabte 1 d’abril es decreta la jornada de  reflexió, i el diumenge 2 d’abril es desenvoluparà la jornada electoral. Els electors  podran votar als seus col·legis electorals entre les 9 h i les 19 h. 

El cap de Govern ha convidat a la ciutadania a participar en les eleccions i ha  recomanat revisar la seva inscripció al cens electoral de la seva parròquia fins al 8  de febrer. Es recorda que les llistes de cens definitives es publicaran per part dels  diferents comuns el dijous 9 de febrer. 

D’altra banda, el dipòsit del vot judicial s’iniciarà el dilluns 20 de març a les 9 hores del matí, i es podrà dipositar a la Batllia cada dia de dilluns a divendres de les 9 a  les 19 hores, i els dissabtes de 9 a 13 hores, fins al dissabte 1 d’abril. 

Les persones amb discapacitat poden demanar a tràmits de Govern la sol·licitud  d’accés a la informació electoral en igualtat de condicions fins al 13 de febrer. També podran demanar, fins al 17 de març, a Tràmits de Govern, l’assistència per  votar i el transport per anar a votar, si es requereix. 

Així mateix, els andorrans que per qualsevol motiu es trobin fora del país en la data  de les eleccions, poden sol·licitar el vot per correu, a partir de demà i fins al dimarts  28 de febrer a les 12 h del migdia. Un cop formalitzades les candidatures, s’enviarà  a tots els electors que han sol·licitat el vot per correu el material electoral perquè  puguin enviar el seu vot abans del 28 de març. 

Trobareu tota la informació sobre els procediments i l’agenda electoral, a partir de demà a www.eleccions.ad.