Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

El Instituto Cervantes començarà la seva activitat a Andorra la propera tardor

García Montero es reuneix amb el cap de Govern i la ministra d'Afers exteriors

El Instituto Cervantes començarà a tenir activitat a Andorra la propera tardor, segons ha explicat a la premsa el seu director, Luis García Montero, durant la seva visita oficial al Principat.

Serà mitjançant una extensió del centre que el Instituto Cervantes te en la ciutat francesa de Tolosa de Llenguadoc, una vegada el Consell d’Administració aprovi aquesta obertura en la reunió que te prevista dins de dos mesos.

García Montero ha explicat que el propòsit és el de “consolidar la relacions culturals i acadèmiques que volem tenir amb Andorra”, donant resposta al pla de treball de l’organització, que preveu afermar relacions i guanyar presència als territoris on no és te delegació.

Per al director del Instituto Cervantes, amb l’extensió andorrana de el Instituto Cervantes de Tolosa de Llenguadoc s’estableix un “diàleg natural” entre Andorra, el sud de França i Espanya.

Alhora, es respon als relacions que s’estan consolidant amb el Principat arran de la visita dels Reis el març passat i l’organització de la Cimera Iberoamericana.

Segons García Montero, és començarà col·laborant en esdeveniments de caràcter cultural que s’organitzin a Andorra, amb el compromís de tenir un pressupost “especial” per a Andorra de cara a l’exercici 2022.

ACTIVITATS CULTURALS I DE CERTIFICACIÓ

Es volen programar activitats culturals i de certificació, i s’aniran estudiant els possibilitats de col·laboració amb la xarxa escolar i comunitat docent, ha explicat el director.

“De vegades l’excessiva proximitat relaxa els necessitats de coneixement, perquè sembla que ens coneixem”, ha manifestat García Montero per explicar per què el Instituto Cervantes no està present al Principat.

També ha explicat que un dels principals motius per obrir un centri és l’ensenyament dels llengües de la nació espanyola, “i te poc sentit que vinguem aquí a ensenyar català, que és la llengua oficial d’Andorra, o a ensenyar espanyol, que és una llengua que coneix tothom”.

García Montero s’ha reunit aquest dimarts amb el cap de Govern, Xavier Espot, i amb la ministra d’Afers exteriors, Maria Ubach, i aquest dimecres mantindrà una trobada amb la ministra de Cultura, Sílvia Riva.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Netegem l’entorn del Mèdol

Notícia següent

Autònoms Pimec reclama una direcció general específica per a aquest sector econòmic

Notícies relacionades