Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

El Govern i Sant Julià impulsen un nou carril bici entre Les Arades i la Margineda

Avatar photo

El ministre de Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, i la ministra de Medi  Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Silvia Calvó, han signat aquest  dijous a la tarda un conveni de col·laboració amb el cònsol major de Sant Julià de  Lòria, Josep Majoral, per a la construcció d’un nou carril bici que uneixi la parròquia  laurediana amb Andorra la VellSana. Ambdues administracions busquen promoure així  una mobilitat més sostenible, sense generació d’emissions de CO2, així com a la  vegada poder promocionar la marca Andorra Territori Ciclista.  

En aquest sentit, la ministra en funcions Silvia Calvó ha assegurat que el carril  “aportarà un millor confort per l’usuari i ajudarà a fomentar la mobilitat sostenible”,  especialment a la zona de Sant Julià, Andorra la Vella i Escaldes Engordany, on hi  ha el servei de bicicleta compartida Cicland”. En el mateix sentit, el cònsol major de  la parròquia ha apuntat que “s’aporta un element més a la mobilitat de la parròquia,  sostenible i segur”.  

El pacte garanteix l’habilitació d’un carril ciclable segregat que enllaçarà la zona de  Les Arades, a Sant Julià, (PK4+500), fins al Pont de la Margineda (PK 3+900), a  Andorra la Vella. Pel que fa als terminis, el ministre en funcions Víctor Filloy ha  destacat que “durant els propers mesos es prepararà el projecte i les obres  s’iniciaran i acabaran a l’estiu”. Els treballs inclouen treure els panots actuals de la  zona de la voravia i enquitranar el nou carril, que tindrà una llargada 1,5  quilòmetres, i senyalitzar-lo”.  

El Govern serà l’encarregat de desenvolupar el projecte –en totes les seves fases–,  així com també a efectuar la corresponent reposició del paviment quan escaigui i la  senyalització del carril. Per la seva part, el comú de Sant Julià de Lòria assumirà  les despeses dels enderrocs que siguin necessaris per a l’habilitació d’aquesta  nova via ciclable.  

El nou carril compleix amb els principis establerts en la Llei d’impuls de la transició  energètica i del canvi climàtic (Litecc), l’Estratègia energètica nacional i de lluita  contra el canvi climàtic 2020-2050 i l’Estratègia nacional de mobilitat 2021-2050.  Els textos fixen el camí que cal seguir per assolir la neutralitat en carboni i  identifiquen la mobilitat com un aspecte clau per assolir aquest objectiu. Així  mateix, la Litecc ja estableix que cal donar prioritat als desplaçaments sense  emissions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

sixteen + 7 =

Notícia anterior

Fundeen ofereix l’oportunitat als veïns de Castellfollit del Boix d’invertir

Notícia següent

Glovo pacta amb la plantilla 140 acomiadaments a Barcelona

Notícies relacionades