El Govern adquireix l’antic Hotel Àrtic d’Andorra la Vella per a pisos de lloguer assequible

El Govern rebrà directament a la primavera els pisos preparats per viure-hi, sense la necessitat d’una adaptació o reforma prèvia

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Consell de Ministres d’Andorra ha acordat avui facultar a la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, a formalitzar davant de notari la signatura de l’escriptura de compravenda d’un edifici per destinar-lo a pisos de lloguer a preu assequible. El Govern adquireix l’antic Hotel Àrtic, situat al carrer Tobira número 11 d’Andorra la Vella, per un import de 9,2 milions d’euros.

Aquest edifici permetrà oferir la primavera del 2024 els primers 26 pisos que formaran part del parc públic d’habitatge de lloguer que, inicialment, serà de 300 pisos que aniran incorporant-se a mesura que es vagin reformant i adequant. La previsió és licitar i adjudicar les reformes durant aquest darrer tram de l’any 2023.

La particularitat de l’Hotel Àrtic és que es tracta de l’únic immoble dels 11 que el Govern compra o arrenda per destinar-los al parc públic d’habitatge de lloguer que s’adquireix amb la modalitat ‘claus en mà’. És a dir, el Govern rebrà directament a la primavera els pisos preparats per viure-hi, sense la necessitat d’una adaptació o reforma prèvia.

El ministeri de Presidència, Economia, Treball i Habitatge ja treballa en el reglament que regularà els requisits per poder accedir a algun dels habitatges de lloguer a preu assequible.