Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

El Govern adapta els protocols a seguir en cas de ser contacte d’un positiu

Avatar photo

S'haurà de fer-se una TMA i, dependent del resultat i si s'està vacunat, hi haurà diferents procediments a seguir

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comparegut aquest divendres per actualitzar la informació sanitària relacionada amb la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2. El titular de la cartera ha repetit que estem en un punt àlgid de la incidència –amb el major nombre de casos actius fins a la data–, però que gràcies a les vacunes contra la COVID-19, “l’impacte sanitari és encara moderat i no té res a veure amb el d’ara fa un any”. En aquest sentit, Martínez Benazet ha exposat que s’han adaptat els protocols per als contactes de positiu per adequar-se més a l’etapa actual, on hi ha més transmissió però amb una afectació menor donada l’alta immunització de la població.

Així doncs, si s’és contacte d’un positiu, primer cal realitzar-se una TMA: si resulta positiva, la persona s’ha d’aïllar, contactar el seu metge referent i avisar els seus propis contactes. L’Oficina COVID s’hi posarà en contacte.

En cas de ser contacte però obtenir un resultat negatiu amb una prova TMA, si es tenen símptomes cal aïllar-se i trucar al metge referent. Si no hi ha símptomes, el procediment és diferent segons si la persona està immunitzada –és a dir està vacunada amb pauta completa fa més de 14 dies, s’ha recuperat de la malaltia els darrers 6 mesos, o s’ha recuperat de la malaltia fa més de 6 mesos i s’ha vacunat amb 1 dosi fa més de 14 dies– o no.

Els immunitzats hauran de seguir vigilància passiva durant 14 dies. Per la seva banda, els no immunitzats s’hauran d’aïllar 7 dies i realitzar-se, un cop passada la setmana, una segona prova TMA. Si aquesta resulta negativa, haurà de seguir 7 dies més en vigilància passiva. Si resulta positiva, caldrà aïllar-se, avisar al metge referent i contactes, i rebrà la trucada de l’Oficina COVID. Tota aquesta informació detallada es pot consultar a  https://www.govern.ad/protocol-infeccio-covid.

El titular de Salut també ha informat que, precisament pel que fa a la vacunació, es doblen les taules disponibles al Centre de Vacunació, que tornarà a ser, a partir de dilluns, l’únic punt de vacunació per tal d’optimitzar recursos. Així, les persones que ja tenien una cita per rebre la vacuna a l’Hospital, hauran de dirigir-se a la Plaça de Braus el mateix dia i a la mateixa hora que tenien agendada.

Finalment, Martínez Benazet també ha avançat que a banda de l’stoplab per realitzar-se proves situat a la Plaça de Braus –obert diàriament de 8.30 a 18.30 hores–, des d’aquest divendres també està operatiu un stoplab a Escaldes-Engordany, situat al Prat Gran, i que donarà servei de dilluns a divendres en el mateix horari. Paral·lelament, a partir de demà s’habilitarà un punt stoplab també al Pas de la Casa. En aquest darrer cas, obrirà a la sala de reunions del Centre Esportiu els dimarts, divendres i dissabtes de 10 a 15 hores.

Les proves, ha recordat Martínez Benazet, es poden realitzar sense demanar cita prèvia. No obstant, s’aconsella fer-ho (al telèfon 821955) per evitar esperes. Aquest servei telefònic també s’ha reforçat amb més treballadors.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Llargues cues a Fira de Barcelona per vacunar-se sense cita prèvia

Notícia següent

Pessebres en aparadors de botigues de Vic, l’alternativa per mantenir viva la tradició

Notícies relacionades