El Comú d’Encamp impulsa l’obertura del telecabina dels Pioners i el telecadira del Coll dels isards del Pas de la Casa

El Consell de Comú ha aprovat avui les noves condicions de les pòlisses de crèdit que suposaran un important estalvi en despesa financera

Telecabina dels Pioners a Encamp. Imatge cedida per Comú d'Encamp

El Comú d’Encamp impulsa l’obertura de dos ginys al Pas de la Casa durant la temporada d’estiu després de l’acord amb SAETDE- GrandValira per tal de diversificar l’oferta turística al Pas de la Casa durant l’estiu.

Fruit d’una petició sorgida en el marc del Consell Econòmic i Social, el Comú d’Encamp ha aprovat un conveni amb SAETDE, per un import de 25.000 euros per tal de posar en funcionament aquesta iniciativa a partir del 3 de juliol de 10 a 14 h.

Laura Mas, cònsol major d’Encamp ha assegurat que “creiem que és una bona proposta per incentivar i diversificar el turisme al Pas de la Casa”.

Els dos ginys permetran als visitants pujar des del poble, concretament de la zona de les guixetes de les pistes d’esquí al sector del Pas de la Casa fins al jardí de neu, amb el telecabina dels Pioners, on hi haurà obert el servei de bar i cafeteria i es podrà enllaçar amb el telecadira del Coll dels isards que permetrà arribar fins a pràcticament l’estany de les Abelletes, un dels entorns més atractius de la zona. El descens serà a peu fins al primer telecabina o fins a tornar al punt de sortida al poble, tot realitzant un passeig de poca dificultat i per a tots els públics, o bé fins al telecabina dels Pioners, just a la meitat del recorregut, ja que aquest giny, sí que permet el descens. El preu per viatge serà de 5 euros i 3 euros per als infants.