Dos esportistes d’elit japonesos preparen el mundial a Encamp

Els motius pels quals han decidit venir a entrenar-se al Centre Esportiu del Pas de la Casa han sigut l’altitud i la llargada de la piscina

La piscina del Centre Esportiu del Pas de la Casa acull durant deu dies a dos nedadors de la selecció japonesa, Reona Aoki i Yu Hanaguruma. Els dos estan utilitzant les instal·lacions per afrontar el Campionat del Món de Budapest, que se celebrarà del 18 de juny al 3 de juliol. En el cas de la nedadora Aoki, l’entrenament també li servirà per encarar els Jocs Olímpics de París de 2024, després del seu debut a Tòkio 2020.

El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, ha rebut als diferents membres de la selecció i ha destacat que “és una satisfacció acollir a esportistes internacionals. Aquest fet consolida l’aposta esportiva que fem des del comú i referma la qualitat de Vila Europea de l’Esport que presenta la parròquia”. A més, ha matisat que sempre “treballem perquè els grups i esportistes que ens visitin visquin una estada de qualitat”.

El conseller també ha destacat que amb l’acollida dels nedadors japonesos “encarem les estades d’estiu d’enguany. Tenim previst rebre a altres grups perquè s’entrenin en les diferents instal·lacions esportives d’Encamp i del Pas de la Casa”.

Segons ha destacat l’entrenador dels nedadors, Norimasa Hirai, els motius pels quals han decidit venir a entrenar-se al Centre Esportiu del Pas de la Casa han sigut l’altitud i la llargada de la piscina. “Vaig fer el primer entrenament en una piscina d’alçada l’any 1999 a Arizona, i des de llavors, he entrenat en aquestes condicions més de 40 vegades, combinant les piscines curtes de 25 metres i les llargues de 50 metres”.

Hirai ha afegit que l’eficàcia d’entrenar en alçada i en piscines curtes (com és el cas de la del Pas de la Casa) “està més que demostrada. Un dels meus nedadors, Kosuke Hagino, va guanyar la medalla d’or en la prova de 400 metres dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro l’any 2016. I puc dir que ho va aconseguir perquè va millorar molt gràcies als entrenaments de recorregut curt en piscines de gran alçada”. Per això, “estic segur que les condicions d’aquí ajudaran als meus nedadors a encarar la competició de Budapest i, en el cas d’Aoki, les properes olimpíades”.

Yu Hanaguruma s’estrenarà per primera vegada en una competició de caire internacional amb el campionat de Budapest. La nedadora Aoki, en canvi, ha competit en nombroses competicions i l’any passat va participar en els Jocs Olímpics de Tòquio.