Andorra acull una delegació francesa per a la gestió conjunta de l’aigua

Durant la visita s’ha mostrat tot el procés de depuració d’aigües residuals

El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat ha rebut aquest dimecres una delegació francesa de 12 de tècnics coordinada per la Direction Régionale de l’Environnement, de l’Aménagement et du Logement d’Occitanie (DREAL Occitanie) que han visitat la depuradora d’aigües residuals del Pas de la Casa.

La visita de la instal·lació s’emmarca en l’intercanvi d’informació tècnica en el marc de la subcomissió tècnica de l’aigua de l’Acord relatiu a la gestió conjunta del recurs d’aigua de la conca hidrogràfica de les fonts de l’Arieja. La trobada reforça la cooperació transfronterera en matèria d’intercanvi d’informació tècnica ambiental i de conservació del medi ambient.

Durant la visita s’ha mostrat tot el procés de depuració d’aigües residuals de la instal·lació. La depuradora, que va ser construïda el 1979, s’ha anat millorant i ampliant en diverses etapes. Es tracta d’una infraestructura dimensionada per la depuració d’aigües residuals en alta muntanya i amb una alta capacitat d’adaptació a la variació de les càrregues a tractar que es produeixen durant la temporada alta hivernal.

Així, durant la visita també s’ha informat del seguiment i els controls de la qualitat de les aigües del riu Arieja, tant a nivell fisicoquímic com biològic. La delegació francesa ha mostrat el seu agraïment per la visita i han apuntat l’alta eficiència de la instal·lació i la bona qualitat de les aigües en ambdues part del territori.