Deixar el cotxe aparcat amb el motor encès pot costar 60 euros de multa

El nou codi de circulació pretèn una circulació més segura i respectuosa amb els sorolls i l’entorn natural

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’actualització de l’antic codi de circulació, que estava vigent des de 1999, ha comportat un enduriment de les sancions. Els conductors, per exemple, hauran de pagar 300 de multa si utilitzen dispositius mòbils mentre condueixen. Però més enllà d’aquestes sancions que ens poden semblar normals, el nou codi de circulació també hi inclou multes per accions inversemblants o que difícilment s’arriben a produir.

Dins d’aquest tipus de sancions hi ha la de deixar el cotxe aparcat amb el motor encès durant més de dos minuts. Això pot comportar una multa de fins a 60 euros, que es podria reduir un 50% si es fa el pagament de manera ràpida. A més, també es pot sancionar quan no s’apagui el motor al posar combustible o fer una recàrrega elèctrica.

Un dels objectius que té el nou codi de circulació és que aquesta sigui més segura i respectuosa amb els sorolls i l’entorn natural en aquest sentit també es pot arribar a sancionar vehicles que emeten gasos, sorolls i altres contaminants per sobre dels reglamentàriament establerts amb multes de fins a 200 euros.