Cultura dona suport a 72 projectes amb un total de 180.000 euros

Govern d'Andorra. Imatge pròpia

El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, l’adjudicació de les subvencions culturals per a projectes de l’any 2021. La convocatòria d’enguany permet ampliar el compromís del Ministeri amb el sector cultural arribant fins a una dotació pressupostaria total de 180.000 euros, el que representa un increment de 30.000 euros més que l’any passat.

Un cop tancat el període de presentació de sol·licituds, s’han rebut un total de 87 propostes de les quals han estat acceptades 72 (83% del total presentat), si es té en compte l’ajut a la creació literària. “És una de la convocatòria de subvencions culturals més concorreguda fet que apunta la proliferació de proposta i projectes culturals al país”, ha ressaltat el ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Les subvencions atorgades es reparteixen de la següent manera segons modalitats:

– 32 per a projectes artístics de creació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de les arts escèniques i la música.

– 20 per a projectes artístics de creació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals.

– 10 per a projectes editorials i ajut a la creació.

– 5 per a projectes de divulgació cultural i activitats culturals relacionades amb la cultura en general.

– 4 per a projectes de projectes de difusió cultural dels mitjans de comunicació privats.

– 1 ajut a la creació literària.

En el procés d’avaluació, la comissió tècnica ha desestimat 15 propostes per diversos motius, com ara perquè no queda clara la viabilitat econòmica, perquè no són projectes estrictament culturals o perquè presenten mancances greus en la documentació requerida o incompleixen les bases.