Se signa el conveni de cessió d’ús de l’antic Hotel Casamanya

Entrant al detall, el conveni estipula que el Quart d’Ordino, propietari de l’edifici, cedeix gratuïtament l’ús temporal de l’antic Hotel Casamanya

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb el cònsol major del comú d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i les llevadores del Quart d’Ordino, Mònica Coste i Marina Benazet, el nou conveni de col·laboració entre les tres parts per a la cessió de l’ús temporal per a la reforma i posada en valor de l’edifici de l’antic Hotel Casamanya.

L’acord signat aquest dimarts permet fer un pas més després que el passat mes d’abril se signés un protocol d’entesa per aturar la degradació de l’edifici i donar-hi un ús conforme a l’interès general i ubicar-hi les dependències del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

Després de la signatura del conveni, el cap de Govern ha destacat que l’entesa permet “tornar a omplir de vida els exponents més importants del nostre patrimoni cultural, donar-los un nou ús per evitar-ne la degradació i dotar-los del protagonisme que es mereixen d’acord amb la sensibilitat del Govern per conservar i revalorar el patrimoni”. En aquesta mateixa línia, ha agraït la predisposició de totes les parts per “fer valdre la identitat pròpia i la identitat nacional perquè tant l’Hotel Rosaleda, Ràdio Andorra i l’Hotel Casamanya com també Casa Rossell són exemples de com donar valor i prestigi a part del llegat patrimonial”.

Mortés, Coste i Benazet s’han mostrat molt satisfets per l’assoliment de l’entesa entre totes les parts que permeten rehabilitar un espai en desús des de fa més de 20 anys.

La signatura del conveni s’ha formalitzat a l’interior de l’Era de Casa Rossell i ha comptat també amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i la cònsol menor del comú d’Ordino, Eva Choy.

Entrant al detall, el conveni estipula que el Quart d’Ordino, propietari de l’edifici, cedeix gratuïtament l’ús temporal de l’antic Hotel Casamanya i la construcció adjacent al Govern i al Comú d’Ordino per un termini de 50 anys. S’hi encabiran les dependències del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i els departaments que consideri oportú el Comú d’Ordino; així mateix, també hi haurà unes estances en favor del Quart d’Ordino.

El text acordat entre les parts també apunta que serà el Govern qui serà l’encarregat de licitar i adjudicar les obres de millora i manteniment de l’edifici. Les fases d’obra o lots s’adaptaran a les assignacions pressupostàries que puguin tenir el Govern i el Comú d’Ordino; en aquest sentit, el Govern ha preparat l’esborrany de llei de pressupost de manera que les obres es puguin començar el segon semestre del 2023. Així mateix, serà el Govern i el comú d’Ordino qui correran amb les despeses de les obres, i cada part suportarà el percentatge tenint en compte la superfície assignada a ambdues parts.

El conveni permet que el Quart d’Ordino pugui fer ús gratuït dels espais destinats expressament per al seu ús, mentre que les despeses de manteniment de l’edifici aniran a càrrec, exclusivament, del Govern i del Comú d’Ordino.