L’augment de controls provoca llargues cues a la frontera amb Espanya

En els últims mesos han enxampat un home per blanqueig de capitals i dues persones per intentar entrar droga a la frontera de la Farga de Moles

L’entrada o sortida del Principat d’Andorra és una loteria. Algunes vegades et demanen identificació, d’altres et deixen passar sense mediar paraula i en casos més espcials et registren completament el vehicle. La situació a la frontera de Farga de Moles, però, sembla haver canviat en els últims mesos.

Segons afirmen usuaris habituals de la frontera entre Andorra i Espanya, els controls semblen haver-se intensificat. L’espai presenta forts desplegaments policials que retenen diversos cotxes i creen llargues cues per accedir al Principat.

“Què vens a fer?”, “Portes diners en efectiu?” o “És la primera vegada que véns a Andorra?” són algunes de les preguntes dels exhaustius interrogatoris policials, segons expliquen persones que han patit les retencions.

De fet, el passat mes d’abril va ser força intens en la detecció d’elements irregulars. Els policies van confiscar 19.940 € a un home de 40 anys de nacionalitat domicana i se’l va acusar de blanqueig de capials. D’altra banda, també van detenir dues persones per intentar entrar marihuana, MDMA i èxtasi.