Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Es constitueix el Consell econòmic i social: patronals i sindicats han de pactar les revisions salarials

Avatar photo

Marsol ha anunciat que el Govern no tornarà a intervenir més enllà de fixar el salari mínim

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha convocat aquest divendres el primer Consell Econòmic i Social de la legislatura, durant el qual ha emplaçat patronals i sindicats a arribar a un acord per a les revisions salarials del 2024.

En aquest sentit, Marsol ha anunciat que el Govern no tornarà a intervenir més enllà de fixar el salari mínim, que anirà incrementant-se de manera progressiva fins a arribar al 60% del salari mitjà. Les parts, que coincideixen que cal avançar en els convenis col·lectius i l’establiment de més comitès d’empresa, s’han compromès a portar una proposta d’acord al proper Consell Econòmic i Social que es convocarà la segona quinzena de setembre.

El Consell Econòmic i Social ha acordat la creació d’una comissió de treball reduïda per afrontar la política migratòria i, en especial, anticipar les necessitats de treballadors per establir la quantitat de permisos de residència i treball temporal que cal atorgar segons les necessitats del mercat laboral. En aquest sentit, avui s’ha donat el vistiplau per elevar al Govern l’aprovació pròximament d’una ampliació de les quotes d’estiu. Avui dia se n’han exhaurit prop de 500 de les 600 atorgades, i es proposarà l’increment de la quota inicial en 600 treballadors més.

A la reunió d’avui ha assistit el secretari d’Estat per a les relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, que ha exposat modificacions legislatives derivades de l’acord d’associació. El Consell Econòmic i Social ha coincidit a indicar que, més enllà de les obligacions europees, és important regular les empreses de treball temporal i establir un fons de garantia salarial.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

20 − twelve =

Notícia anterior

Emilio Cordero (PSC) repeteix com a president del Consell Comarcal del Vallès Oriental

Notícia següent

L’Ajuntament de Cambrils celebra el Ple per aprovar part del nou cartipàs municipal

Notícies relacionades