Concòrdia vol modificar el sistema d’elecció dels dos consellers de la circumscripció territorial

Cerni Escalé: "necessitem que el Consell reflecteixi el màxim bé possible les voluntats de la ciutadania i actualment no és just que els dos consellers es dediquin directament a la candidatura guanyadora"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Concòrdia aposta per dur a terme una modificació de la llei electoral perquè el sistema d’elecció dels dos consellers de la circumscripció territorial sigui oberta i individual. Tal com ha manifestat el candidat a cap de Govern, Cerni Escalé, “necessitem que el Consell reflecteixi el màxim bé possible les voluntats de la ciutadania i actualment no és just que els dos consellers es dediquin directament a la candidatura guanyadora”. És per aquest motiu que des de la formació s’aposta per modificar la legislació i que els candidats parroquials “siguin qui treguin els millors resultats”. “Serien persones i no partits qui es presentaria i podrien comptar amb el suport de partits polítics”, ha puntualitzat.

En la mateixa línia, Escalé ha manifestat que el partit també té la voluntat d’impulsar una modificació de la llei electoral que afecti els comicis comunals, per la qual la representació a les corporacions “sigui proporcional”. D’aquesta manera, “les voluntats de la ciutadania es veuran reflectides d’una manera més acurada i es podran permetre governs de coalició per tenir acords i una pluralitat més gran al comú”.