Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Catalunya i Andorra reforcen vincles en matèria educativa

Cambray i Vilarrubla obren les jornades per a l'excel·lència d'Esterri d'Àneu (Lleida)

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, Ester Vilarrubla, han expressat aquest divendres la seva voluntat de continuar enfortint vincles entre els dos governs en matèria educativa.

Gonzàlez-Cambray i Vilarrubla han inaugurat conjuntament les VIII Jornades per a l’Excel·lència a Esterri d’Àneu (Lleida), aquest any amb el lema ‘L’educació, la clau del futur’ i han aprofundit en alguns dels projectes comuns entre tots dos territoris, com la immersió lingüística, ha informat la Conselleria d’Educació en un comunicat.

El conseller ha afirmat que han pogut posar en comú alguns dels temes per veure com trobar la manera “d’aprendre els uns dels altres”.

“El tema lingüístic del català a les escoles, és molt important per a nosaltres i també per al Govern andorrà, hem intercanviat opinions sobre el català als centres educatius”, ha dit Gonzàlez-Cambray.

El conseller ha manifestat que el Govern d’Andorra té un treball fet fa anys en l’àmbit curricular i que un dels principals reptes educatius de Catalunya és “adaptar el currículum a les necessitats dels joves i nens perquè puguin adquirir les competències per prendre les millors decisions al llarg de la seva vida”.

Per la seva banda, la ministra Ester Vilarrubla ha destacat que l’educació no té fronteres i que segur que es pot “aprendre de les fortaleses de l’altre per millorar”.

FP

En un comunicat del Govern andorrà, Vilarrubla ha afegit que el fet que Andorra “sigui un país petit permet fer canvis més ràpids en alguns casos, i que Catalunya tingui més alumnes segur que els permet trobar-se amb situacions diferents”.

Ha explicat que s’estudiarà la possibilitat de potenciar el conveni ja existent en matèria de Formació Professional (FP), perquè els alumnes d’Andorra puguin realitzar pràctiques en empreses de Catalunya i a l’inrevés.

El conseller i la ministra han acordat realitzar una reunió de treball pròximament més àmplia i amb la presència de tècnics per cercar noves sinergies i reforçar les existents.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Renfe comença a expedientar maquinistes per incomplir els serveis mínims

Notícia següent

Detenen un entrenador de futbol per violar repetidament un nen d’11 anys

Notícies relacionades